BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Schothorst zonder problemen naar titel

480_podium_bmw
Foto: Chris Schotanus

Bas Schothorst heeft in de slotrace van het jaar de titel gegrepen in de BMW 130i Cup. Waar hij zijn titel in de eerste race nog in de grindbak gooide, bleef Schothorst in race 2 wel koel en reed hij veilig naar de derde plaats. De overwinning ging naar Mickey Bertram, hij hield Bertus Sanders achter zich.

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Dirk van Zon

dvz_cpz_finaleraces08_bmw12

Pieter Christiaan op pole
Het rad van fortuin had gesproken na race 1 en zette Pieter Christiaan van Oranje op poleposition. Mickey Bertram mag naast de prins eveneens vanaf de eerste startrij vertrekken. Ron Swart en Bernhard posteren de tweede startrij. De titelkandidaten Tim Coronel en Bas Schothorst starten als achtste en tiende.

Pieter Christiaan heeft een verrassend goede start, maar Mickey Bertram weet in de Tarzanbocht buitenom de leiding te pakken. Als tweede sluit Bertus Sanders al aan, die vanaf de vijfde plaats moest vertrekken. Sanders pakt vervolgens de tweede plek van Pieter Christiaan, de als zevende gestarte Jan Joris Verheul volgt op plaats drie.
 
dvz_cpz_finaleraces08_bmw5

Sanders maakt foutjes
Wanneer Sanders een aanval wil beginnen bij leider Bertram maakt Sanders een foutje en profiteert Verheul door de tweede plaats te pakken. Tim Coronel bezet inmiddels de vierde plaats, Schothorst rijdt vlak daarachter als vijfde op titelkoers. Als Sanders in de Hugenholtz weer een foutje maakt, kunnen Coronel en Schothorst hem voorbij. Aan kop weet Verheul Bertram te passeren en een gaatje te slaan.

dvz_cpz_finaleraces08_bmw20

Schothorst pakt concurrent
In ronde drie pakt Bas Schothorst zijn concurrent Tim Coronel heel eenvoudig en lijkt Schothorst dan toch naar de titel te kunnen rijden. De derde plaats is in handen van Schothorst, maar daarvoor is Mickey Bertram niet ver weg en Schothorst zet hem flink onder druk.

Sanders komt weer terug
Na de foutjes in de openingsfase heeft Bertus Sanders halverwege de race de snelheid weer te pakken. Hij passeert Tim Coronel, voor wie een titel steeds verder weg komt. Vervolgens rukt Sanders ook op naar de staart van Schothorst, die net als zijn teamgenoot even daarvoor ook moet passen voor de snelheid van Sanders.

dvz_cpz_finaleraces08_bmw23

Leider moet passen
Leider Jan Joris Verheul lijkt weinig zorgen te hebben aan kop, maar na zes ronden draait Verheul de pits in, met problemen aan de linker voorband. Een jammerlijk einde voor Verheul, die de derde plaats in het kampioenschap uit zijn handen ziet glippen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet