Formido Swift Cup

Swift Cup: Hans Bos blinkt uit in de regen

480_bos_dames_1501

Hans Bos blonk tijdens de eerste Finalerace uit op het natte Circuit Park Zandvoort. Bos pakte met een prima move poleman Jeroen den Boer en bouwde vervolgens zijn voorsprong alleen maar uit. Pieter Schothorst en Tim van Gog kwamen ook prima uit de voeten op de natte baan en mochten mee naar het podium. Titelkandidaten Sandra Douma en Jeroen den Boer vochten samen een robbertje uit en kwamen uiteindelijk als zesde en zevende over de meet. Het verschil in de laatste race is nog vier punten ten faveure van Den Boer.

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Gerrie Hoekstra

480_douma_1352

Douma haat regen
De strijd om de titel vindt plaats vanaf de eerste startrij, want Jeroen den Boer mag zijn drie punten voorsprong op Douma verdedigen vanaf de pole. Vanaf plaats twee moet Sandra Douma er het beste van maken, maar tot afgrijzing van de dame regent het aan de Zandvoortse kust, en als Douma ergens een hekel aan heeft…

480_start_swift_1349

Titelpretendenten verliezen plaatsen
De start van Douma is dan ook niet goed, zij valt vanaf plaats twee terug naar plaats vier, terwijl leider Jeroen den Boer het veld blijft aanvoeren. Hans Bos en Marcel Dekker volgen achter de leider. Douma wordt op haar huid gezeten door Pieter Schothorst en in ronde twee passeert Schothorst de dame. Geluk voor Douma is dat ook haar concurrent Jeroen den Boer een plaats verliest; hij moet de leiding afstaan na een prachtige actie van Hans Bos.

Robbert Bijl over de kop
Robbert Bijl en Niels Kool vechten richting de Tarzanbocht een onderling robbertje om een positie in het achterveld. Dit verloopt niet helemaal volgens het boekje, want beiden stranden in de Tarzanbocht waarbij Robbert Bijl ook nog eens over de kop gaat en ondersteboven tot stilstand komt.

480_dekker_1380

Foutje Dekker kost een plaats
Marcel Dekker maakt in ronde vier een klein foutje op het natte asfalt. Omdat het veld van de Swift Cup zo dicht bij elkaar zit schiet Pieter Schothorst er meteen voorbij en ook Sandra Douma duikt in het gat. Dekker weet echter dat Douma wegens het kampioenschap niet al te veel risico’s zal lopen en hij maakt zich breed. Douma besluit wijselijk even een stapje terug te doen en gewoon haar vijfde plaats te behouden. Een ronde later komt de mogelijkheid er weer voor Douma en nu grijpt ze haar kans wel en ze pakt de vierde plaats. Marcel Dekker is de grote pechvogel hij valt helemaal terug.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet