Formula Ford

Formule Ford: Rogier de Wit niet te stuiten


480_florie_1278

Jarige Florie valt van het podium
Michel Florie is vandaag vijftig jaar geworden en zou zichzelf graag een mooi cadeautje geven door weer eens op het podium te eindigen. De snelheid van de Amsterdammer is echter niet voldoende, want achter hem wordt steeds steviger aangedrongen. Sepp Koster tikt Florie uiteindelijk van zijn droomwolkje af en pakt de derde plaats. Nils Vestergaard volgt het voorbeeld en duwt Florie verder terug.

Groeiende zorgen voor Stuart
Het cadeautje van Simon Knap wordt met beide handen aangenomen door Liroy Stuart, die behalve de leiding ook een flinke voorsprong in handen heeft. Rogier de Wit volgt op vijf seconden, maar het tempo dat hij vervolgens begint te rijden is indrukwekkend. Stuart rijdt rondetijden rond de 2:05, terwijl De Wit lage 2:03’s rijdt. Dat is een flink gat en als De Wit in ronde zeven het gat gedicht heeft lijkt het ook een kwestie van tijd voor hij de leiding pakt.

Stuart denkt aan kampioenschap
Ook Liroy Stuart beseft dat het snelheidsverschil nijpend is en dat verdedigen dus een beetje zinloos is met nog vier lange ronden te gaan. Wanneer De Wit op het rechte stuk de binnenkant pakt richting Tarzan besluit Stuart wijselijk om de leiding maar af te staan en de tweede plaats binnen te hengelen. Door de spin van Rogier Jongejans, die nu zesde rijdt, doet Stuart namelijk goede zaken in de strijd om plaats twee in het kampioenschap, waar Stuart vier punten moet goedmaken.

Gevecht om plaats vijf
Terwijl de kop redelijk is uitgedijd vindt het grootste gevecht plaats om plaats vijf. Daar zitten John Svensson, Rogier Jongejans en Michel Florie dicht bij elkaar. De Amsterdammer kijkt voorlopig toe hoe voor hem Rogier Jongejans hardnekkig op zoek is naar een gaatje bij Svensson. Dit gaatje komt er niet en Jongejans moet genoegen nemen met plaats zes. Die behaalt hij ook nog maar nipt, want op het einde komt Michel Florie nog erg dichtbij. Het gat bij de finish is nog slechts acht honderdste.

Veruit de snelste
Zelfs met de leiding in handen blijft Rogier de Wit de snelste van het veld, hij kan het rustig aan doen, doet dat voor zijn gevoel wellicht ook wel, maar zijn rustige tempo is nog steeds sneller dan dat van menigeen. Met acht seconden voorsprong hengelt De Wit uiteindelijk de overwinning binnen, Stuart wordt tweede, Sepp Koster eindigt op plaats drie. Ver daarachter eindigt Nils Vestergaard als vierde, enkele seconden voor het vechtende trio Svensson, Jongejans en Florie. Joe Tandy, Jeroen Mul en Jennifer van der Beek maken de toptien vol.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet