Formula Ford

Formule Ford: Rogier de Wit niet te stuiten

480_dewit_actie_1254

Rogier de Wit moest vandaag als zeventiende en voorlaatste starten, maar kwam uiteindelijk met een voorsprong van acht seconden als winnaar over de finish. De snelheid van De Wit wist alleen kampioen Simon Knap te rijden, maar Knap maakte een zeldzaam foutje en schoot vanaf de leidende positie in de bandenstapels. Dit maakte de weg vrij voor De Wit, daarachter deed Liroy Stuart goede zaken om de tweede plaats in het kampioenschap. Arthur van Uitert kroonde zich tot de laatste Zetec-kampioen.

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Gerrie Hoekstra

480_stuart_1224

Slechte start Knap
Simon Knap mag vanaf poleposition vertrekken, maar is erg slecht weg. Daarachter hoopt het veld op en zo kan de uitstekende gestarte Liroy Stuart vanaf plaats zes zomaar de leiding pakken. Daarachter grijpt Michel Florie de tweede plaats, maar Simon Knap weet aan te sluiten en pakt al snel de tweede plaats weer, daarmee zijn slechte start redelijk compenserend. Rogier Jongejans sluit aan als vierde, Nils Vestergaard wordt op plaats vijf opgejaagd door Rogier de Wit, die als zeventiende moest starten.

480_spin_vuik_1230
Henk Vuik spint op de gladde baan

Jongejans de fout in
Rogier Jongejans had een goede openingsfase, maar op plaats vier gaat hij achter Florie de fout in. Jongejans gaat de rondte in en valt terug naar de achtste plaats. Michel Florie heeft zo een plaag minder en zit nog steeds op een podiumplaats. Nils Vestergaard zit daar ook naar uit te kijken, maar hij moet even slikken als hij wordt gepasseerd door Sepp Koster.

Zeldzame fout Knap
Simon Knap had een slechte start, maar weet al snel weer op te rukken naar leider Stuart. Stuart doet goed zijn best, maar de snelheid van Knap is niet te pareren. Knap bewijst waarom hij de kampioen is en pakt de leiding terug. Hier heeft hij dit seizoen vaak genoeg gereden, maar vandaag op de vochtige baan gaat het niet goed. Bij het opkomen van het rechte stuk gaat Knap te hard en hij kom buiten de baan. Het gras geeft weinig grip en omdat ook de grindbak niet erg afremt vliegt Knap hard de bandenstapel in. Knap is ongedeerd, zijn auto niet bepaald.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet