Clio Cup

Clio Cup: geen verrassingen in kwalificatietraining

Robert van den Berg was de snelste in de kwalificatietraining van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup, tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. Klassementsaanvoerder Pim van Riet zat er met de derde tijd goed bij, zijn overgebleven concurrent in de strijd om de titel Paul Vahstal reed de vijfde tijd.

Tekst: Roy van der Laan

Voor Van den Berg is het alweer zijn derde snelste trainingstrijd op rij in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Sandra van der Sloot, derde in de tussenstand, kwalificeerde zich als tweede. Vanwege de ‘reversed grid’ starten ze vanmiddag, tijdens de eerste race van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup, vanaf de vierde startrij.
Michael Bleekemolen zat er goed bij met de vierde tijd.
Melvin de Groot kwalificeerde zich als achtste, dat betekent dat hij vanmiddag vanaf poleposition mag vertrekken.
Opmerkelijk is het grote verschil tussen de top twee en de rest van het veld: 0,7 seconde. Vanaf de derde plek zijn de verschillen miniem. Peter Bergervoet, de nummer negentien in de training, was precies een seconde minder snel dan derde man Pim van Riet.
Het Nederlandse veld wordt dit weekeinde versterkt met twee deelnemers aan de Deense Clio Cup. Martin Clausen realiseerde de veertiende tijd, Roland Poulsen was 25ste en laatste.

Afscheid

Cupcoördinator Evert Bolderheij neemt afscheid van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. “Ik ga volgend seizoen weer rallyrijden”, vertelde hij. “Ik ga met een Mitsubishi Lancer EVO 10 een gooi naar het NK doen.”

Uitslag training:

1. Robert van den Berg, 1:57.312
2. Sandra van der Sloot, op 0,038 seconde
3. Pim van Riet, op 0,738
4. Michael Bleekemolen, op 0,828
5. Paul Vahstal, op 0,872
6. Marcel Duits, op 0,974
7. Sheila Verschuur, op 0,982
8. Melvin de Groot, op 1.034
9. Erik Struijlaart, op 1,080
10. Christiaan Jorissen, op 1,133
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet