Formula Arcobaleno

Martijn Zwart eerste kampioen bij Formula Arcobaleno

De laatste race van het seizoen van de Formule Arcobaleno trok tijdens de Finaleraces op het Circuit Park Zandvoort slechts elf deelnemers. De race werd gewonnen door Dennis van Putten, de titel ging naar Martijn Zwart.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra

Martijn Zwart eindigde tijdens de Finaleraces voor de zesde keer in zes races op het erepodium. Door dat constante presteren mag hij zich de eerste kampioen in de Formule Arcobaleno noemen. 'Ron van Toren was in de tweede helft van het seizoen sneller toen hij meer beheerst ging rijden', aldus de kampioen. 'Ik had op dat moment echter al een grote voorsprong opgebouwd, onder andere dankzij mijn zeges in de tweede en de derde race.'

Spannende race
Van Toren, winnaar van de vierde en de vijfde race, eindigde als tweede in het eindklassement, Dennis van Putten klom dankzij zijn zege in de laatste race op naar de derde plaats. Van Putten kreeg de zege niet cadeau. Het grootste deel van de race had hij het zwaar aan de stok met Zwart en Van Toren. De strijd tussen het drietal werd beslist toen Ron van Toren spinde, waarna er nog twee kandidaten voor de zege overbleven. Van Putten won uiteindelijk zijn eerste race, op een seconde gevolgd door de nieuwe kampioen Zwart.

Volgend seizoen gaat de Formule Arcobaleno met 1000 cc Yamaha-motoren rijden, daarnaast zal de klasse enkele races in het buitenland gaan rijden. Ondanks dat de startvelden dit seizoen tegenvielen, rekent de Stichting Formula Arcobaleno volgend jaar op een veld van twintig deelnemers.

Uitslag zesde en laatste ronde Formula Arcobaleno, 4 oktober, Circuit Park Zandvoort:
1. Dennis van Putten 20 ronden in 24:19.786
2. Martijn Zwart op 1.231
3. Pim van Riet op 4.263
4. Ron van Toren op 8.931
5. Robert van de Berg op 9.202
6. John Wilbrink op 11.748
7. Pieter Penning op 28.362
8. Ted Johannisse op 2 ronden

Eindstand:
1. Martijn Zwart 108
2. Ron van Toren 95
3. Dennis van Putten 57
4. Robert van de Berg 56
5. Pieter Penning 54
6. Vincent Broertjes 37
7. Virgil Mirer 33
8. Pim van Riet 30
9. Hugo Charles 30
10. Jimmy van der Ende 26
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet