Formula Arcobaleno

Pech voor Van Putten in Formule Arcobaleno

Dennis van Putten was na afloop van de race in het kampioenschap om de Formule Arcobaleno de grootste pechvogel. Van Putten, die zich tijdens de officiële kwalificatietraining als derde wist te plaatsen, zag zijn race vroegtijdig eindigen.

Tekst: Rob Blom
Foto's: Gerrie Hoekstra

Een probleem met de linkervoorband zorgde in de officiële tijdtraining al voor de nodige onrust bij Dennis. 'Na een aantal ronden te hebben gereden, bleek de linker voorband lek te zijn. Gelukkig had ik toen al een derde tijd neergezet'. Tijdens de race kreeg de door Start Uitzendbureau gesponsorde ambitieuze coureur wederom te kampen met een lekke Avon band. Ook dit keer was het weer de band aan de linker voorzijde.
'We hebben de band goed onderzocht maar op het oog was er niets te zien. Het vermoeden bestaat dat er een probleem is geweest met de ventielen. Ik had een perfecte race kunnen rijden en had zelfs kans op een overwinning', aldus de achttienjarige Westervoorter.

Winst voor Zwart
De race werd gewonnen door Martijn Zwart die hiermee zijn koppositie in het kampioenschap verstevigde. Zwart staat na drie verreden races met 57 punten stevig aan de leiding van het kampioenschap.

Kleinzoon Lex Beels maakt racedebuut
Bertil Hoffman, de kleinzoon van de bekende voormalig coureur Lex Beels, maakte tijdens de Clubraces op het Circuit Park Zandvoort zijn race-debuut. Bertil kwam uit in de Formule Arcobaleno. In de training reed hij voor de ogen van opa met 1:11.336 de elfde tijd, in de race viel hij na negen ronden uit.

Uitslag van de race 19 juli 1998 NAV/HARC Clubraces:
1. Martijn Zwart 23:46.494
2. Peter Rijnders op 3.421 sec.
3. Jimmy v.d. Ende op 4.141 sec.
4. Ron van Toren op 8.243 sec.
5. Robert v.d. Berg op 10.461 sec.

Stand om kampioenschap:
1. Martijn Zwart 57
2. Ron van Toren 37
3. Robert v.d. Berg 30
4. Pieter Penning 29
5. Sebastiaan Bleekemolen 21
6. Dennis van Putten 21
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet