Formula Ford

Formule Ford: Overtuigende zege Jeroen Bleekemolen

zijaanzicht

Jeroen Bleekemolen heeft de strijd om de Beneluxtitel in zijn voordeel beslist. De 16-jarige coureur van het team van Geva Racing reed de snelste trainingstijd, hij won de race en hij reed de snelste raceronde welke bovendien goed bleek voor een ronderecord. Isaäc van der Slik won de Nederlandse titel in de Klasse B.


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra


Valk sterk
Jeroen Bleekemolen had zoals bekend de Nederlandse titel al op zak, maar de zoon van Michael wilde meer. Hij ging de laatste race meetellend voor het Beneluxkampioenschap in met een kleine voorsprong op Nicolas Stelandre, Bleekemolen gaf zijn Belgische tegenstander echter geen enkele kans om ook maar in zijn buurt te komen. In de training was Jeroen al de snelste, hij had slechts vier ronden nodig om de pole position binnen te halen. De wederom sterk rijdende Vincent van der Valk volgde Bleek jr. op de voet, maar het gat met derde man Walter van Lent bedroeg al zestiende seconde.
  start

Rustig aan
Na de start nam Bleekemolen meteen de leiding, gevolgd door Van Lent, Van der Valk en de prima gestarte Patrick Koel. Jeroen sloeg al snel een gaatje, mede omdat zijn achtervolgers het zwaar met elkaar aan de stok hadden.

van-lent-voorop

Walter van Lent wist de aandringende Vincent van der Valk lang achter zijn Mygale te houden, maar uiteindelijk verruilden de twee toch van positie. Patrick Koel maakte ondertussen indruk door niet alleen het tempo van de beide rijders voor hem goed te volgen, maar tevens de hevig aandringende Nicolas Stelandre achter zijn Swift te houden.


valk-voorop
Vincent van der Valk wisselde van positie met Walter van Lent.

Halverwege de race zag de Belg eindelijk kans om Koel te passeren op het moment dat Patrick even misschakelde, maar toen was Jeroen Bleekemolen al bijna uit het zicht verdwenen. Jeroen, die het de laatste ronden 'rustig aan kon doen' vanwege zijn grote voorsprong, kwam precies tien seconden voor de nummer twee Vincent van der Valk over de finish.


finish

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet