Alfa 156 Challenge 1999-2001

Alfa 156 Challenge: Dubbelslag voor Automotive Systems

Het Automotive Systems team heeft een super-resultaat behaald tijdens de race van de Pearle Alfa 156 Challenge. Boy Zentveldt won de race verreden tijdens de Marlboro Masters (zijn eerste zege bij de Alfa's), zijn teamgenoot Ferry Duivenvoorde werd tweede. Frank Kerseboom werd derde en deed daarmee goede zaken voor het kampioenschap.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra en Rob Knotter


Zoals het illy team twee weken geleden op het circuit van Assen niet uit de verf kwam, zo kwam het Versatel/Rialto Racing Team er niet aan te pas tijdens de trainingen van de Marlboro Masters. Frank Kerseboom reed pole, de klassementsaanvoerder werd in de training gevolgd door Boy Zentveldt, Gaby Uljee en Ferry Duivenvoorde. Mark Kroes en Peter Gerhards deelden de derde rij. Achter de door illy en Automotive Systems gedomineerde training volgde Marcel van Vliet als eerste Versatel/Rialto rijder pas op de zevende plaats.

Goede start Van Vliet
Bij de start nam Frank Kerseboom de leiding, voor Zentveldt, Duivenvoorde en de prima vertrokken Marcel van Vliet. Gaby Uljee viel in de strubbelingen terug naar de achtste plaats toen ze letterlijk in de wielen werd gereden. Kerseboom, Zentveldt en Duivenvoorde sloegen al snel een gaatje met de rest van het veld. Marcel van Vliet kon zich losmaken, evenals de later uitgevallen Peter Gerhards op de vijfde plaats. Daarachter streed een grote groep om de zesde plaats, met als rijders Henk Tappel, de sterk rijdende Mark Kroes, de zich naar voren vechtende Gaby Uljee, Berend Gesman en Jan Lammers. De Zandvoorter bestuurde de gastenauto van het Circuit Park Zandvoort. In de voorste gelederen van het veld moest Kerseboom al snel zijn meerdere erkennen in eerst Zentveldt en vervolgens Duivenvoorde. Boy, met 20 jaar de jongste deelnemer aan de klasse, bouwde daarna zelfs een voorsprong op, die groeide tot bijna vier seconden op de finish.

Sterke race Uljee
Gaby Uljee reed een sterke race, afgezien van haar start. Ze streed lange tijd met Mark Kroes en Sandra van der Sloot, beiden wist ze te passeren. In de slotfase van de race zag ze zelfs nog kans om Marcel van Vliet te passeren en daarmee zijn vierde plaats over te nemen. Frank Kerseboom wilde het voorbeeld van zijn teamgenote volgen en passeerde ook in de eindfase van de race de Alfa van Ferry Duivenvoorde, maar de door Pearle gesteunde rijder pakte Kerseboom enkele honderden meters later meteen weer terug. Waar Boy vooral blij was met zijn eerste zege in de Pearle Alfa 156 Challenge (en dat tijdens de Marlboro Masters!) en Ferry zich in zijn handen wreef voor zijn tweede podiumplaats op rij, dacht derde man Frank Kerseboom vooral aan het klassement. Dankzij Gaby, die Van Vliet in de laatste ronde zijn punten voor de vierde plaats afsnoepte, kon Kerseboom een voorsprong van zes punten nemen op regerend kampioen Van Vliet. Laatstgenoemde beloofde echter nu al dat hij de volgende race op Monza (27 augustus) gaat winnen. We wachten af...

Zege Coebergh
Hans Coebergh won de Olympische klasse, hij werd zestiende algemeen. René van der Putten werd tweede, voor Michel Gort. In de strijd om de titel leidt Van der Putten met 70 punten, voor Coebergh (52) en Gort (40).

Uitslag:
1. Boy Zentveldt, 12 ronden in 24:41.366
2. Ferry Duivenvoorde, op 3,811
3. Frank Kerseboom, op 4,078
4. Gaby Uljee, op 17,315
5. Marcel van Vliet, op 18,744
6. Jan Lammers, op 20,621
7. Mark Kroes, op 21,613
8. Sandra van der Sloot, op 23,377
9. Berend Gesman, op 26,144
10. Roeland Voerman, op 28,897

Stand:
1. Frank Kerseboom 101
2. Marcel van Vliet 95
3. Sandra van der Sloot 74
4. Boy Zentveldt 67
5. Gaby Uljee 67

Uitslag Olympische klasse:
1. Hans Coebergh
2. René van der Putten
3. Michel Gort
4. Willy Welles
5. Harry Nijenhuis

Stand:
1. René van der Putten 70
2. Hans Coebergh 52
3. Michel Gort 40
4. Willy Welles 37
5. Natasja Mets 36


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet