BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Wie kan Bas Schothorst van de titel afhouden?

schothorst

Bas Schothorst is tijdens de Formido Finaleraces de grote favoriet voor de titel in de Samsung BMW 130i Cup. Tim Coronel, Jan Joris Verheul en Bertus Sanders maken komend weekend nog een kleine kans.

Het is inmiddels een mooie traditie: het kampioenschap in de snelste merkencup van Nederland wordt pas tijdens de Finaleraces beslist. In 2006 greep Jan Joris Verheul op de laatste racedag de titel, vorig jaar werd Ricardo van der Ende op de slotdag tot kampioen gekroond. Bas Schothorst is er al vanaf de allereerste race bij. Hij boekte een mooie progressie. Na een vijfde plek in de eindstand van 2006 en vorig jaar een derde plaats moet 2008 zijn kroonjaar worden. Mede dankzij maar liefst vijf zeges heeft hij een voorsprong van dertien punten op tweede man en teamgenoot Tim Coronel opgebouwd. Dat betekent dat hij aan twee vijfde plaatsen, of één tweede plek, genoeg heeft om de titel veilig te stellen.

a1_bmw_r2 (43)

Let op Luuk
Vier van de vijf teams in de Samsung BMW 130i Cup hadden dit seizoen al het zoet van de zege mogen proeven. Tijdens het A1GP-weekeinde op Circuit Park Zandvoort stelde ook het Certainty Racing Team van teameigenaar-coureur Dillon Koster een overwinning veilig. Voor de ogen van 50.000 toeschouwers kwam de 18-jarige Luuk Glansdorp als eerste over de finish. In de hectische race op een glad, nat en koud Circuit Park Zandvoort regeerden de ‘jonkies’. De pas 17-jarige Mickey Bertram, regerend kampioen in de BMW Drivers Trophy, eindigde als derde en behaalde daarmee zijn eerste podiumplek van het seizoen in het algemeen klassement. Conclusie: de Samsung BMW 130i Cup is allesbehalve alleen een klasse voor ervaren, succesvolle coureurs van het kaliber Tim Coronel, Duncan Huisman, Jan Joris Verheul en Bas Schothorst.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet