Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Alle ogen gericht op Pim van Riet

r2_clio_vriet

Gaat achtvoudig vice-kampioen Pim van Riet nu eindelijk de titel pakken in de Dunlop SportMaxx Clio Cup? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de Formido Finaleraces van 25 en 26 oktober op CPZ.

Pim van Riet mag zich in Nederland, samen met Renault-veteraan Michael Bleekemolen, ‘Mr. Renault Clio Cup’ noemen. De 45-jarige routinier maakte in 1991 zijn racedebuut, (uiteraard) in de toenmalige Renault Clio Cup. Pim bleef Renault trouw en eindigde daarbij maar liefst acht keer als tweede in het eindklassement. Vorig jaar ging het op het laatste moment mis. Van Riet leek op weg naar de titel, maar moest tijdens de laatste race toezien hoe Tim Buijs er toch nog met de titel vandoor ging.

Equipe Verschuur won de titel twee keer op rij, met Mike Verschuur (2006) en de genoemde Tim Buijs. Pim besloot om naar het kampioensteam over te stappen en voert nu, na twaalf van de veertien races, het tussenklassement aan. Hij won al vijf keer, waaronder drie zeges in de laatste vier races, en stond in totaal acht keer op het ereschavot.

Halverwege het seizoen had Van Riet één probleempje. “Mijn kwalificatieafstelling op Circuit Park Zandvoort is niet goed genoeg”, vond hij. Na een mooie tweede trainingstijd tijdens de Kinzo Paasraces realiseerde hij de twaalfde (Profile Tyrecenter Pinksterraces) en zevende (Jubileumraces) rondetijd. Zijn trainingsresultaat tijdens de Wijzonol Trophy liet zien dat Pim inmiddels een goede kwalificatie set-up heeft gevonden; hij hoefde alleen Robert van den Berg voor te laten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet