DNRT

DNRT: Equipe Hutzezon eerste kampioen TopGear Westfield Cup


westfield_finale_1

Race 1
Bij het vallen van de start spurtte iedereen uit de startblokken richting de Tarzan bocht. Hayley Lazell kwam niet goed weg en moest vervolgens iedereen aan zich voorbij laten gaan. De spanning werd er zo niet minder om zou zij naar voren kunnen rijden? Kirtan Nandkoemarsing pakte de koppositie na de start waarna het hele veld zich achter hem aansloot. Zou het hem lukken deze race te winnen? De snelheid was er zeker maar Hutzezon jr. was er echter ook en had andere plannen. Dit gold ook voor Jan Frensch die zijn kans rook. Tim Roks, de winnaar van Oschersleben, deed ook hier waar hij extreem goed in is, stil en tactisch naar voren rijden en vond zo ook de aansluiting. Achter Roks waren het Paolo Massaro en John Pronk die samen naar voren reden.

Louis Hutzezon jr. pakte op basis van ervaring Kirtan in en verwees hem naar de 2de positie. Jan Frensch verwees hem ook nog eens plek terug. De kopgroep, bestaande uit zes man, reed ronde op ronde heel dicht bij elkaar waarbij het steeds een verrassing was wie er als eerste het rechte stuk op zou komen. Kirtan Nandkoemarsing deed nog een poging om de koppositie terug te pakken. Hij verremde zich bij deze actie en moest noodgedwongen, met een verbogen stuurstang, wat posities prijs geven om uiteindelijk als 8ste te finishen. Ook Jan Frensch moest na een slippertje wat terrein prijs geven en finishte als 11de.

Intussen was er ook nog een dame die aan een inhaalrace bezig was, uiteindelijk moesten alle rijders het onderspit delven. Terwijl ze de snelste ronde tijd op de klok wist te zetten gedurende de race sloot Hayley Lazell hem winnend af. Tim Roks reed weer een prima race en pakte keurig de derde positie voor Paolo Massaro met de duck-tape Aviosign Westfield. John Pronk rijdend in de BROOD Westfield had het ook weer prima naar zijn zin en finishte als 5de voor Dirk van Lonkhuizen op p6.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet