Diversen

Div: Autocoureur in drie dagen tijd


Hoge slagingskans
De trainingen kennen een slagingspercentage van 98 tot 100. Dat hoge percentage is onder meer een gevolg van de persoonlijke aandacht die als een rode draad door de racecursussen van Prodrive Race & Rally School loopt.

Professionele begeleiding
De instructeurs van Prodrive Race & Rally School nemen per cursus maximaal slechts zes deelnemers onder hun hoede, zodat elke deelnemer verzekerd is van een professionele en intensieve begeleiding. Alle instructeurs hebben hun sporen in de autosport ruimschoots verdiend en blijven gedurende de gehele racecursus bij hun ‘pupillen’. Meervoudig Nederlands rallykampioen én directeur van Prodrive Training, Paul Maaskant, begeleidt de aspirant-coureurs.

benenwerk

Haal meer uit je auto
Mark Maaskant van Prodrive Training benadrukt dat de racecursussen niet alleen bedoeld zijn voor mensen die de droom hebben de volgende Michael Schumacher of Felipe Massa te worden. "Ze zijn ook uitermate geschikt voor automobilisten die het beste uit hun auto willen halen. We leren de deelnemers de grenzen opzoeken van wat de auto allemaal kan en verhogen daarmee het rijplezier’’, legt Mark Maaskant uit. "Het hebben van een sportauto is daarbij leuk, maar niet noodzakelijk. Met een moderne middenklasser kun je immers al behoorlijk snel de bocht om.’’

seat

Extra huurmogelijkheid
Deelnemers die liever niet alleen in hun eigen auto willen racen, kunnen via Prodrive een SEAT Ibiza TDI uit de SEAT Cupra Cup of een volledig geprepareerde BMW 3-Serie huren.

Praktijk en theorie
De racecursus van Prodrive Race & Rally School omvat praktijk- en theoriegedeelten. Deelnemers leggen tijdens de driedaagse cursus in totaal minimaal duizend kilometer af op het TT-circuit van Assen, de plaats waar Prodrive Race & Rally School de racecursussen verzorgt. Onderwerpen die in de racecursus aan bod komen zijn onder meer: schakel- en bochtentechniek, rem- en uitwijkoefeningen, ‘sideflipping’ en algehele voertuigbeheersing. Twee proefexamens maken deel uit van het cursusprogramma.

Vrijblijvend examen
De racecursus wordt afgesloten met een vrijblijvend praktijk- en theorie-examen. Dit wordt afgenomen door de Licentie Commissie van de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF).

Kosten
De prijs van de driedaagse racecursus bedraagt 1.149 euro (incl. BTW). Dit bedrag is exclusief huurauto en de examens. Prodrive Training biedt tevens een arrangement aan met verblijf in een hotel nabij het TT-circuit van Assen. Meer informatie over de racecursussen van Prodrive Race & Rally School is te vinden op de website www.raceschool.eu
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet