Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge maakt zich op voor finale

De Dutch Supercar Challenge staat aan de vooravond van de ontknoping van het kampioenschap. Komend weekend vindt namelijk tijdens de De SLAM!FM Finaleraces op het TT-circuit van Assen alweer het laatste raceweekend van het seizoen plaats. In geen enkele divisie is het kampioenschap al beslist, zodat we op voorhand al aan kunnen nemen dat de strijd om de ereplaatsen hevig gaat zijn. De toegang tot het evenement is gratis, dus mis het niet!

Tekst en foto's: PR

rl2_6799

Amerikaanse kracht strijdt om titel in GT-divisie
In de GT divisie is dit jaar een Amerikaanse strijd uitgebroken. Niet langer de Duitse finesse maar de Amerikaanse kracht deelt de lakens uit in de snelste divisie die de vaderlandse autosport rijk is.

rf4_6928

Overgebleven in de strijd om de titel zijn Martin Short met zijn Mosler MT900R en Phillipe Ribbens en Robert de Graaff die samen de ETEC Viper SRT-10 delen. Theoretisch gezien hebben voormalig Champcar coureur Nicky Pastorelli en Meindert van Buuren in de Passat V8-Star ook nog kans, maar gezien de achterstand van 28 punten op leider Martin Short zal dat lastig worden. Pastorelli en Van Buuren hebben echter wel de enige twee races op Assen in 2008 gewonnen en hebben dus erg goede papieren in handen om in ieder geval een grote rol van betekenis te gaan spelen in de titelstrijd. Robert de Graaff en Phillipe Ribbens hebben echter al eens op één punt het kampioenschap verloren en zullen er alles aan gelegen zijn om dat niet nogmaals te hoeven ondergaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet