GT

FIA GT: Bertolini/Bartels zegevieren op Zolder

Voor de vierde achtereenvolgende maal heeft het Vitaphone Maserati team van Michael Bartels het FIA GT-kampioenschap bij de teams in de GT1-klasse op haar naam geschreven. Alleen de Phoenix Corvette C6R van de combinatie Mike Hezemans/Fabrizio Gollin kan de Duits/Italiaans combinatie nog van de titel afhouden.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

winnaar_bertolini
Andrea Bertolini zorgde op Zolder voor prachtige
taferelen na het behalen van de zege.

Bertolini zorgt voor spektakel in Zolder
Ruim 18.000 toeschouwers hebben genoten van een uitermate interessante voorlaatste manche van het FIA GT-kampioenschap in Zolder. Vooral de Italiaan Andrea Bertolini was de grote smaakmaker op het Belgische circuit. Tijdens de kwalificatie crashte Bertolini zwaar in de bandenstapels en juist bij het begin van de warm-up legde de Vitaphone crew de laatste hand aan de geheel herstelde bolide. Bertolini kwalificeerde zich aanvankelijk als zevende, maar won een startplek doordat de Larbre Competition Ferrari 550 Maranello door de organisatie naar de laatste startplek werd teruggezet.

fia_gt_start
De start. Hoe was de grid ook alweer?

Sterk optreden Karl Wendlinger
Oud F1-coureur Karl Wendlinger pakte met zijn Jet Allaince Aston Martin DB9 direct de leiding en kon direct afstand nemen van zijn belagers. Wendlinger wist al snel een behoorlijke voorsprong op Mike Hezemans op te bouwen. Achter de koplopers Wendlinger en Hezemans vormde zich geruime tijd een lange trein van auto’s die werd aangevoerd door de SRT-Corvette C6R van Xavier Maassen. De Nederlander slaagde er geruime tijd in om de aanvallen van Bertolini en Fássler af te slaan. Uiteindelijk slaagde Fässler erin om in de Jacky Ickx-bocht aan Bertolini voorbij te steken. SRT-coureur Xavier Maassen die werkelijk een superopeningsfase had gereden ging kort daarna voor zijn reguliere stop de pits in. De auto wordt nog volgetankt, de motorkap gaat eraf en de Corvette verdwijnt kort daarna definitief met een oververhitte motor uit de wedstrijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet