Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Guerrieri wint tweede race in Barcelona

Esteban Guerrieri heeft goede zaken gedaan in Barcelona door de tweede wedstrijd te winnen. Voor Guerrieri was het zijn eerste zege in deze klasse. Het team van Tech 1 Racing kan ook terugkijken op een goede race, aangezien zij genoeg punten scoorden om het kampioenschap voor teams te winnen.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: PR

guerrieri

Omdat Giedo van der Garde ruim op tijd terug was uit China, waar hij gisteren nog een GP2 race reed, stapte hij in zijn Renault bolide om deel te nemen aan de tweede manche van het weekend. Aangezien hij niet had deelgenomen aan de kwalificatie, moest de kersverse kampioen de wedstrijd vanuit de pitlane starten.

Bij de start van de wedstrijd pakte pole sitter Guerrieri de leiding voor Baguette en Aleshin. Barba en Van der Garde konden niet lang van hun race genieten, want zij parkeerden hun auto al snel in de grindbak.

In een redelijk matte wedstrijd zorgden alleen de pitstops voor enige spanning. Walker, Wickens en Jousse opteerden voor een relatief vroege pitstop. Nadat Guerrieri en Baguette hun stop pas in ronde 13 en 14 maakten, kwamen zij achter Walker de baan weer op.

Hier nam Guerrieri echter geen genoegen mee en met nog vier ronden te gaan voerde hij de druk op bij James Walker. In de allerlaatste ronde zag Guerrieri zijn kans en plaatste een succesvolle inhaalactie ten opzichte van Walker. Bij het vallen van de vlag was het dus Esteban Guerrieri die zijn eerste Formule Renault 3.5 overwinning scoorde. Het podium deelde hij met James Walker en Robert Wickens.

Uitslag race 2 – World Series Formule Renault 3.5
Barcelona – zondag 19 oktober 2008

1. Esteban Guerrieri, 26 ronden in 42:34.041
2. James Walker, op 1.643
3. Robert Wickens, op 6.939
4. Bertrand Baguette, op 12.196
5. Julien Jousse, op 13.789
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet