Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Ricciardo wint tweede race, maar Bottas claimt de titel

Na zijn magistrale overwinning van gisteren heeft Valtteri Bottas vandaag de klus geklaard. Alhoewel zijn grootste rivaal Daniel Ricciardo er met de zege vandoor ging, werd Bottas als vierde afgevlagd en vergaarde hiermee voldoende punten om zich de nieuwe kampioen van de Eurocup Formule Renault 2.0 te mogen noemen.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: PR


bottaskampioen

In tegenstelling tot gisteren kwam Ricciardo dit keer wel goed uit de startblokken en leidde het veld de eerste bocht door. Teamgenoten Vergne en Caldarelli lagen respectievelijk op de tweede en derde positie. Bottas had het bij de start een stuk lastiger en viel terug naar de zevende plaats na een gevecht met Monras.

Bottas wist echter wat hem te doen stond en koos de aanval: eerst moest Nebilitskyi eraan geloven en al snel dichtte de Fin ook het gat met Monras. Nadat Monras voorbij geschoten was aan Hegewald, deed Bottas hetzelfde. Hiermee lag Bottas op de vijfde positie en bevond zich daardoor op kampioenschapskoers. Bottas zou echter Bottas niet zijn als hij een ronde later in een ultieme poging toch Monras nog verschalkte en zo naar de vierde plaats doorschoof.

Na 16 ronden kwam Ricciardo dus als eerste over de finish, maar Bottas werd vierde en dat was voldoende om de titel binnen te slepen. Het kampioenschap voor teams werd gewonnen door SG Formula, het team van Daniel Ricciardo.

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Barcelona – zondag 19 oktober 2008

1. Daniel Ricciardo, 16 ronden in 28:30.828
2. Andrea Caldarelli, op 1.297
3. Jean Eric Vergne, op 9.865
4. Valtteri Bottas, op 13.778
5. Tobias Hegewald, op 14.474
6. Mathieu Arzeno, op 17.887
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet