Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Bottas de regenkoning van Barcelona

Net na de superpole zag het er niet best uit voor Valtteri Bottas in Barcelona. Tijdens de laatste World Series by Renault meeting claimde Daniel Ricciardo de pole voor beide races, terwijl Bottas genoegen moest nemen met respectievelijk de elfde en zesde startpositie. Toch kreeg de strijd om de titel een verassende wending, want in de eerste manche van het weekend was het juist Bottas die er met de zege vandoor ging.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: PR

bottas

Alhoewel het vlak voor de race was gestopt met regenen, was de baan bij de start nog kletsnat. Hierdoor kwam Ricciardo slecht van zijn plek, waarna teamgenoot Vergne de leiding pakte. Hier kon Vergne echter kort van genieten, want niet veel later kwam hij in aanraking met Quaife-Hobbs, waarna beide rijders in het grint strandden.

Bottas was goed in vorm in de natte baancondities en ronde na ronde wist hij posities te winnen. Aan het eind van de derde ronde had hij zich zelfs al opgewerkt naar de zesde plek en noteerde terloops de snelste rondetijd.

Niet veel later moesten ook Arzeno, Ricciardo en Caldarelli er aan geloven, waarna Bottas doorschoof naar de tweede plaats in de race. Hegewald lag nog op kop, maar zag in de allerlaatste ronde zijn hoop op de zege vervliegen, toen Bottas alsnog langszij kwam.

Na veertien ronden zag Bottas dus als eerste de finishvlag, op ruim 2 seconden voor teamgenoot Tobias Hegewald en Andrea Caldarelli. Daniel Ricciardo kwam uiteindelijk niet verder dan de zesde positie.

bottas2

Uitslag race 1 – Eurocup Formule Renault 2.0
Barcelona – zaterdag 18 oktober 2008

1. Valtteri Bottas, 14 ronden in 27:35.393
2. Tobias Hegewald, op 2.226
3. Andrea Caldarelli, op 8.896
4. Michele Faccin, op 15.562
5. Mathieu Arzeno, op 17.234
6. Daniel Ricciardo, op 22.972
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet