Diversen

Div: Ook circuit Assen profiteert van kabinetsvoorstel geluidsdagen

finish
De Champcars was een groot internationaal race-evenement op Assen in 2007

Naast Circuit Park Zandvoort zal ook het TT-circuit van Assen profiteren van het kabinetsvoorstel om de wet voor de geluidsdagen aan te passen.

Tekst: Marc Kok
Foto: Willem J. Staat

Het wetsvoorstel behelst onder meer dat Zandvoort het aantal geluidsdagen per jaar mag verruimen van vijf naar twaalf. Assen heeft reeds twaalf geluidsdagen, maar die zijn onderverdeeld in dagen voor races (zeven) en voor het Truckstar Festival en popconcerten (vijf). Assen heeft echter het probleem dat niet gebruikte dagen voor bijvoorbeeld popconcerten niet mogen worden gebruikt voor extra dagen waarop geracet zou kunnen worden. Maar daar gaat, als de wetswijziging ook daadwerkelijk wordt aangenomen, verandering in komen. Dan zou Assen zelf kunnen invullen hoe het de in totaal twaalf geluidsdagen mag invullen.

Blij
Voorzitter Jos Vaessen van het Assen-bestuur verwacht dat de nieuwe wet niet voor 2010 in werking zal zijn gesteld. Niettemin is Vaessen blij met de recente ontwikkeling. "We krijgen nu meer ruimte voor een gezonde exploitatie van het circuit. We moeten de 50 miljoen euro die we de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd wel terugverdienen", vertelde Jos Vaessen in het Dagblad van het Noorden. "We hebben dit jaar drie van de twaalf dagen helemaal niet kunnen gebruiken, terwijl er wel een aantal evenementen voor te krijgen was. Deze wetswijziging maakt de weg vrij om zeker een grote mondiale race extra naar Assen te halen", aldus Vaessen, die volgens het Dagblad van het Noorden gesteund wordt door de provincie Drenthe.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet