V8 Supercars

V8 Supercars: Ontevreden sponsor slaat coureur in elkaar!

Of de ontwikkelingen op de financiële markt er debet aan zijn weten we niet, maar direct na afloop werd Michael Patrizi, oud teamgenoot van Renger van de Zande in 2007 bij Prema, door een van zijn sponsoren flink in elkaar geslagen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Ford Motorsport Australia
Channel 7
michael_patrizie
Oud F3-couruer Michael Patrizi werd na afloop op Bathurst door een van zijn
sponsors in elkaar geslagen. Hij was kennelijk niet tevreden met de 17e plek.

Sponsor slaat coureur in elkaar
Korte tijd na afloop van de Bathurst bevond Michael Patirizi zich met zijn vriendin in de pitlane. De directeur van bedrijf dat participeert in de sponsoring van Michael Patrizi, die in Australië in een soort Ford Junior-programma is opgenomen, stormde in de pitlane op de coureur af en sloeg hem in elkaar nadat hij diens capaciteiten in twijfel stelde. Patrizi liep verschillende blauwe plekken en snijwonden op. “Ik ben geschokt en begrijp er helemaal niets van. Na een dergelijke race zit je hier zeker niet op te wachten” aldus Patrizi die 17e werd.” De V8 Supercar-organisatie ondernam direct actie en verbande de desbetreffende persoon tot begin 2010 van de circuits. “In de geschiedenis van V8 Supercars is dit nog nooit voorgekomen. Dergelijk gedrag wordt niet door ons getolereerd” aldus de organisatie in een verklaring.

100811
Volgens Vader Kees Weel had dit gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Ook
pleit hij voor een betere beveiliging van dit baanvank dat al eerder zijn tol eiste op
Bathurst.

Vader Chris Weel heeft onderhoud met V8 Supercar-organisatie
De vader van Chris Weel, die afgelopen weekend op Bathurst aan de dood ontsnapte heeft op korte termijn een onderhoud met de V8 Supercar-organisatie. Hij vindt het desbetreffende baangedeelte onvoldoende veiligheid bieden en stelt een geavanceerd lichtsysteem voor, zodat de rijders bijtijds gewaarschuwd worden. Ook vindt vader Kees Weel de sancties tegen Chris Pither onvoldoende.

Radisich niet meer in actie
De Nieuw Zeelander Paul Radisich komt dit seizoen niet meer in actie. Hij liep bij een zware crash op zaterdag een gebroken- een uit de kom geschoten enkel op. Tevens brak Radisich drie ribben.

V8 Supercars op ethanol
Om aan de milieunormen te voldoen zullen de V8 Supercars in 2009 gebruik maken van groene brandstof, nl E85 Ethanol dat ook in de VS al in de IRL wordt gebruikt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet