V8 Supercars

V8 Supercars: Ford-coureurs Lowndes/Whincup treden met hattrick in voetsporen van racelegendes!

Craig Lowndes en Jamie Whincup zijn er in geslaagd om de prestigieuze Bathurst 1000 voor de derde achtereenvolgende maal op hun naam te schrijven. Daarmee kwamen zij op gelijke hoogte met de legendarische Peter Brock, Jim Richards en oud HB-F1 coureur Larry Perkins, die allen driemaal achter elkaar dit evenement op hun naam wisten te schrijven. De Ford Falcons drukten duidelijk hun stempel op deze wedstrijd terwijl de Holden Commodores buiten de tweede plaats van de combinatie Craig Murphy/Jason Richards zwaar teleurstelden.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Ford Motorsport Australia
Holden Motorsport(1)

finish_2008
Wat een prachtig moment voor Triple Eight Engineering, eveneens eigendom van
David Richards. Het team wint voor de derde achtereenvolgende maal de Bathurst
1000 met de Ford Falcon BF. De legendarische Peter Brock leverde dit huzarenstukje
voor het laatst in 1984.


Ford Falcons drukken hun stempel op Bathurst 1000
De Ford Falcons hebben duidelijk hun stempel op de 46e editie van de Bathurst 1000 gedrukt. Met uitzondering van de Holden Commodore VE van Craig Murphy/Jason Richards vormden zij geen partij. De 888-Ford Falcon van de combinatie Lowndes/Whincup pakte in de 53e ronde de leiding en wisten die met een uitgekiende strategie dan ook in handen te houden. Sinds 1984(Peter Brock) is er geen enkele rijder meer in geslaagd om de meest prestigieuze toerwagenwedstrijd ter wereld driemaal achter elkaar op zijn naam te schrijven. Alleen in de slotfase van de wedstrijd kwam de Holden Commodore VE van de combinatie Murphy/Richards nog sterk opzetten maar vormde voor de leiders geen serieuze bedreiging.

lowndes_whincup
De dolgelukkige winnaars Craig Lowndes en Jamie Whincup, die nu aan het
kampioenschap leidt. Hattrick zeggen beiden!

Craig Lowndes: “Dit is gewoon een uitstekende teamprestatie waar we trots op moeten zijn. Wij hadden een fantastische auto en alle kaarten vielen gewoon onze kant uit. Het is een fantastische eer om op gelijke hoogte met Peter Brock en Jim Richards te komen.” Jamie Whincup: “Ik kan het werkelijk niet geloven dat we het opnieuw gedaan hebben. Vorig jaar was al heel bijzonder maar dit jaar was het des te indrukwekkender. Ik ben blij dat Craig en ik erin geslaagd zijn om deze overwinning te behalen. Het team heeft er maanden van gedroomd. Het was een fantastische dag.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet