V8 Supercars

V8 Supercars: Gewonde coureur haalt uit naar collega

Afgelopen vrijdag crashten tijdens de training Paul Weel en Chris Pither. De inmiddels herstellende Weel heeft in de media flink uitgehaald naar zijn collega.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Ford Australia

pither_crash
De bolide van Pither kon ondanks de zware crash toch nog voor de wedstrijd
hersteld worden.

Weel beschuldigt Pither
De geblesseerde Paul Weel heeft in de media flink uitgehaald naar de man die zijn verwondingen veroorzaakte. Ondanks het feit dat Pither in een reflex de Holden zijdelings wist te schampen haalde de geblesseerde Weel behoorlijk uit naar zijn collega. Weel: “Inmiddels heb ik een replay van het gebeurde bekeken maar er gingen wel twee rijders voorbij die mij niet raakten. Ik vraag mij af wat hij eigenlijk aan het doen was. Maar zoiets kan gebeuren. Ik weet ook wel dat hij het niet met opzet gedaan heeft. Dat doet niemand. Maar op die plek moet je gewoon alert zijn. Bij mij persoonlijk brengt het minder prettige herinneringen terug wat er op die plek in 2006 met Mark Porter gebeurde.”.(Die kwam bij een soortgelijke impact om het leven. Red) Met een gescheurde milt en een paar gebroken ribben kwam Weel er in tegenstelling tot Paul Radisich tijdens de zaterdagtraining betrekkelijk goed vanaf.

stuur_pither
Zichtbare sporen van de impact in de cockpit van Pither

Zes weken rolstoel voor Radisich
De Nieuw Zeelander Paul Radisich moet de eerste zes weken voorlopig in een rolstoel doorbrengen. Doordat het gas bleef hangen knalde de Nieuw Zeelander afgelopen zaterdag keihard in de muur. Radisich brak zijn rechter enkel en beschadigde zijn linker. Afgelopen nacht werd de Nieuw Zeelander die over zeer veel pijn klaagde geopereerd. Twee jaar geleden crashte hij op identieke wijze op Bathurst en liep toen eveneens een gebroken enkel op.

 bathurst_modellen
Het aantal vrouwelijke fans nam op Bathurst voor de V8 Supercars met maar liefst
30% toe. Aantallen waarvan het Europese mannelijke geslacht voorlopig alleen
maar van kan dromen!

Bathurst fans
In tegenstelling tot het verleden hebben er zich bij de fans nauwelijks incidenten voorgedaan. Het aantal vrouwelijke bezoekers was dit jaar met maar liefst 30% toegenomen verklaarden de organisatoren trots. Misschien was dit de oorzaak van twee nogal vreemde arrestaties op het circuitterrein. Een verkoper van pornografie in een winkelwagentje werd in de boeien geslagen en de toegang tot het circuit ontzegd. Tijdens de zaterdagtraining liep een agent lichte verwondingen op omdat hij door een opstandige toeschouwer met een dildo was bewerkt! Ook deze persoon is niet meer welkom tijdens de Supercheap Bathurst 1000.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet