Formule 1

Formule 1: IJzersterke dubbel voor Alonso


Alonso pakt de leiding
In ronde zeventien gaan leider Robert Kubica en nummer drie Kimi Räikkönen de pits in voor de reguliere stop. Een ronde later stopt ook Fernando Alonso. Omdat de kop van het veld zo dicht bij elkaar zat, betekent een klein beetje tijdwinst al positiewinst. Fernando Alonso boekt in zijn ene vrije rondje precies genoeg tijdwinst om weer voor Kubica de baan op te komen en de leiding te pakken.

In de tweede stint weet Fernando Alonso lange tijd als enige rondetijden in de 1:19 te rijden en per ronde loopt Alonso aardig wat uit op Kubica. De Spanjaard zal ongetwijfeld eerder moeten stoppen, maar het gat dat hij aan het slaan is lijkt genoeg te zijn voor een overwinning. Wanneer de Spanjaard in ronde 43 zijn stop maakt komt hij als zesde weer op de baan. Zijn positie is niet zo gunstig, want hij komt op p6 vlak achter Bourdais terug. Nu is het aftellen naar het moment dat Kubica stopt. Dat duurt gelukkig voor Renault maar een paar rondjes en de Pool komt achter Alonso weer de baan op.

Massa rukt op naar punten
Felipe Massa staat voor een moeilijke strijd om plaatsen goed te maken, maar hij slaagt hier beter in dan Lewis Hamilton. Massa rijdt goede tijden, pakt wat plaatsen en boekt veel winst als de eenstoppers Webber, Heidfeld en Rosberg hun enige tankbeurt maken. Hamilton kan hier niet van profiteren, maar hij heeft wel al zijn reguliere tweede stop gemaakt en rijdt twaalfde. Massa zal na zijn stop ook weer terugvallen, maar hij kan voorlopig nog snelle rondetijden rijden, terwijl Hamilton twee seconden per ronde langzamer is.

Massa wordt nog dwarsgezeten door Sebastien Bourdais, die bij het uitrijden van de pitstraat naast Massa op de baan komt. De twee raken elkaar in de eerste bocht en de Braziliaan gaat even de rondte in. Gelukkig kan hij snel door, maar verliest wel weer kostbare tijd. Als Massa zijn stop maakt doet hij dit vanaf plaats acht, hij verliest twee plaatsen. Vervolgens rijdt de Ferrari-coureur naar Nick Heidfeld toe en op het rechte stuk passeert Massa de BMW. Met nog acht ronden te gaan is het een moeilijke opgave om het gat van vijf seconden naar Mark Webber te dichten en hem ook nog te passeren.

Räikkönen vecht weer terug
Na de stop van Kubica kon Kimi Räikkönen nog even een paar rondjes door en hierin reed hij een paar prima tijden. Wanneer ook Räikkönen stopt komt hij vlak achter Kubica weer de baan op. Het gat is gedicht en de Fin opent de aanval. Het is te hopen dat hij zijn auto niet weer in de penarie rijdt. Dat de Ferrari beter is blijkt al snel want Räikkönen zit heel erg aan te dringen, maar wordt in de eerste bocht constant naar buiten gedrongen door Kubica.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet