V8 Supercars

V8 Supercars: Provisional Pole voor Mark Winterbottom

Ford Performance-course Mark Winterbottom pakte met zijn Ford Falcon BF voorlopig de provisional pole voor de Supercheap Bathurst 1000 op Mount Panorama. Winterbottom liet een tijd van 2.07.1920 noteren en kwalificeerde zich daarmee voor de Top 10 Shoot-Out. Jason Richards was met de Sprint Gas Holden Commodore VE slechts 0.0413 seconden langzamer.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Ford, Holden Australia

mark_winterbottom
Mark Winterbottom op weg naar de voorlopige pole

Provisional pole voor Frosty
In de laatste kwalificatie pakte Mark Winterbottom, die bij zijn collega’s de bijnaam “Frosty” heeft, de voorlopige pole. Mark Winterbottom “Ik ben wel over de teleurstelling van vorig jaar heen. Je hebt hoogte- en dieptepunten, maar dit was een hoogtepunt. Voor deze plaats moet je enorm veel respect hebben. Als je hier voor de eerste keer weer de baan opgaat, moet je eigenlijk wel even slikken maar naarmate je meer rondjes rijdt kom je steeds beter in je ritme. Eigenlijk had ik maar één ronde om het te doen. Twee sectoren waren nog niet eens zo bijzonder, maar vooral in de laatste sector deed ik het goed en daarmee pakte ik de pole.”

Regerend kampioen Garth Tander liet in zijn Holden Commodore VE tijdens de vrije training zelfs een tijd van 2.06.9922 seconden noteren. Overigens was dit de derde keer in de geschiedenis van Bathurst dat een V8 Supercar een dergelijke tijd liet registreren. Tijdens de kwalificatie slaagde Tander er niet in om deze tijd te evenaren. Tander: “In de ochtendsessie voelde die auto ontzettend goed aan, maar we hebben misschien tussen de beide sessies iets teveel aan de set-up veranderd. Voor de Top 10 Shoot Out zitten we er zeker bij.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet