Formule 2

GP2: Giedo van der Garde begint uitstekend bij iSport

giedo_vd_garde

Giedo van der Garde is op een zeer overtuigende manier begonnen bij zijn nieuwe werkgever. Giedo testte de afgelopen twee dagen in Shanghai voor het GP2 Asia-team van iSport en maakte een uitstekende indruk. Niet alleen was hij constant in de top-vijf te vinden, hij was ook nog eens met afstand de beste nieuwkomer. Na afloop van de test is hij dan ook zeer tevreden.

Tekst en foto: PR

Even wennen
"Het loopt vooralsnog geweldig", zei Giedo van der Garde. "Natuurlijk zijn je eerste meters even wennen, maar dat hoort erbij. Vooral het verschil in de banden is enorm. Met de Bridgestone-banden heb je een piek in de prestaties, die niet heel lang duurt, en daar konden we op de eerste dag nog niet heel veel uit halen. Met oude banden waren we overigens wel ontzettend snel, dus de racesnelheid is prima. Nadat we het een en ander aan de auto veranderd hadden, ging het vandaag opeens wel goed op nieuwe banden. Omdat ik echter nog niet gewend was aan die prestatie-piek, kon ik niet het maximale uit de auto halen. Dat is een kwestie van wennen, dat komt wel goed."

'Fantastisch'
"We zitten er heel goed bij en zeker in de racesimulatie ging het fantastisch. Volgende week begint het seizoen en dan weten we pas echt waar we staan. Vooralsnog mogen we dik tevreden zijn en ik ben erg blij met het team. Ze hebben hard gewerkt en het heeft zijn vruchten afgeworpen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet