Supercar Challenge

DSC: De coureurs en hun natte A1GP weekend

Het was weer een enerverend DSC weekend in Zandvoort! Iedere race blijkt weer hoe competitief de serie is. Op zaterdag lieten 2007-kampioenen Van der Hoek-Van der Zwaan zien dat ze nog steeds meestrijden om de overwinning. Zondag wist Meindert van Buuren het hoofd koel te houden en reed hij naar de hoogste trede op het podium. Het weer zorgde vooral op zondag voor een spectaculaire race en dat was smullen voor het in groten getale aanwezige publiek. Terecht noemde team Nederland-rijder Jeroen Bleekemolen de toeschouwers de echte helden tijdens het A1 evenement, want de regen en wind zorgde voor menige doorweekte racefan. Maar… spectaculair was het wel!

a1gp_avdh_start

Tekst en foto’s: P.O.V. en Chris Schotanus

Ardi van der Hoek-Arjan van der Zwaan
Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan waren zaterdag op Zandvoort weer helemaal terug. Kampioen worden zit er niet meer in, maar ze gaan nog steeds voor de raceoverwinning. Half september lieten ze Spa-Francorchamps aan hun beurt voorbij gaan en op zaterdag stonden ze plotseling weer op het podium. Zelfs een aanraking met de banden in de Gerlach- pardon Slotemakerbocht van Ardi van der Hoek, kon niet voorkomen dat de blauw-witte Audi TT naar de overwinning reed. Vanwege remproblemen had Ardi geen snelle trainingstijd kunnen realiseren en moest hij achteraan starten. Ontketend stampte hij door het veld en benutte al zijn Zandvoort-ervaring door zelfs de snelste tijd neer te zetten: 1:44:48. De Audi bleek geen nadeel te hebben van de aanraking met de banden en teamgenoot Arjan van der Zwaan kon in zijn eentje de overwinning vieren op het podium. De glorierijke terugkeer van het duo was een feit! Op zondag leken ze weer op een overwinning af te stevenen. Totdat Arjan de Audi spinde in de Tarzanbocht en Ardi onderaan de Hunserug ook rond ging en de Audi niet in zijn versnelling kon krijgen. Weg overwinning, maar in ieder geval laten zien dat het Audi duo nog steeds bloedsnel is!  


ardi_a1gp

René Snel
Minder glorierijk verging het René Snel. Althans, René sloot het weekend af met een dubbel gevoel. Het podium op zaterdag vanwege zijn tweede plaats was mooi en welverdiend. De wijze waarop het tot stand kwam was wat minder. Bij het uitkomen van Bos Uit schoot de oranje Porsche Twin Turbo van de baan. René : ”Waarschijnlijk was het asfalt vies, want opeens brak de achterkant uit. Volkomen onverwacht. We hebben nog proberen terug te halen aan de hand van de database wat er gebeurde, maar het blijft een raadsel. De Porsche was aan de linker voorkant behoorlijk beschadigd en verder rijden was onmogelijk”. In de wandelgangen werd gefluisterd dat de oranje auto volledig was afgeschreven, maar bij inspectie bleek de schade veel minder. Linksvoor was de veerpoot krom, maar aan de achterkant was er niets vitaals geraakt. Vanwege het incident werd de rode vlag gezwaaid en was de volgorde in de voorafgaande ronde bepalend voor de eindrangschikking: tweede plaats dus voor René Snel. Op zondag werd de reserveauto niet van stal gehaald, ondanks zijn geschiktheid voor het natte circuit. Alle energie gaat worden gericht op volgend jaar. De oranje Twin Turbo zal helaas niet van de partij zijn bij de Finaleraces te Assen. De tijd zal leren waar we de fraaie Porsche weer aan het werk zullen zien...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet