Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeroen den Boer pakt met dubbelpodium de leiding (lang)


Herstart
Bij de 7de doorkomst werd het veld weer losgelaten. De beste start kwam dit keer voor rekening van Cornelissen die zowel Douma als Schreurs wist te passeren en daarmee achter Den Boer, Dekker en Schothorst als vierde doorkwam.

a1_swift_r2_bjorn

Douma verloor vervolgens nog een aantal plaatsen en moest ook nog Bermes, Versteegh, Van Raamsdonk en Van der Eijk voor zich dulden. Door het felle gevecht om plek twee tussen Dekker en Schothorst leek Den Boer een gaatje te kunnen slaan terwijl ook nog Cornelissen bij het tweetal aansloot. Schothorst bleef aandringen en wist uiteindelijk in een fraaie actie Dekker van de tweede plaats te verstoten. Uit de kop viel inmiddels Schreurs weg. Na een uitstapje moest de tot dat moment sterk rijdende nummer vijf ten gunste van Bermes, Versteegh, Van der Eijk en Van Raamsdonk vier plaatsen inleveren en zat met een negende plaats nog maar net in de top tien.

a1_swift_r2_jdb_2

Snel
Snelste man op de baan was Schothorst die in no time zijn achterstand op de leidende Den Boer goedmaakte en meteen begon aan te dringen. Achter Schothorst viel een gaatje naar het strijdende drietal Dekker, Cornelissen en Bermes, op hun beurt gevolgd door Versteegh, Van der Eijk, Schreurs, Van Raamsdonk en de vanaf een 27ste startplaats fantastisch naar voren gekomen Bos. In de laatste ronde ging het net achter de kop mis. Den Boer wist met sterk verdedigend rijden Schothorst achter zich te houden terwijl Dekker de derde plaats veiligstelde. In de S Bocht raakten echter Cornelissen en Bermes elkaar waardoor Bermes veel plaatsen moest inleveren. Cornelissen kon zijn weg vervolgen en passeerde als vierde de finish, gevolgd door Versteegh, Van der Eijk en Bos, die zelfs in de laatste ronde nog een paar plaatsen wist te pakken. Daarachter Schreurs, Douma en Van Raamsdonk. Na afloop kreeg Cornelissen een tijdstraf van 30 seconden opgelegd voor ‘misbehaviour on the track’ en viel daarmee terug naar de 19de positie waardoor de toch al mooi geklasseerde Versteegh, Van der Eijk en Bos nog een plaatje opschoven.

a1_swift_r2_jeroen_blij

Nieuwe leider
De winnaar die tevens de beste zaken deed voor het kampioenschap, Den Boer. “De start was goed en ik kon als tweede aansluiten. Ik zag Sandra afzakken wat voor mijn titelkansen natuurlijk wel belangrijk was. Op een gegeven moment kon ik Marcel voorbij en een gaatje slaan. Door het gevecht om plek twee lukte dat na de herstart weer. Toen Pieter echter op twee kwam werd het nog moeilijk. Hij liep snel in en in de laatste ronde moest ik erg verdedigend rijden. Het had ook niet veel langer moeten duren.” Pieter Schothorst had wel een verklaring voor zijn snelheid. “De auto was volledig op regen afgesteld, helemaal top. Een natte baan ligt me wel en daarbij heb ik van Tim en Tom Coronel ook de afwijkende regenlijnen van Zandvoort geleerd. Bij de start had ik wielspin. Schreurs kon ik voorbij. Sandra was iets langzamer en die liet me zonder al te veel problemen heel sportief gaan. Toen was Marcel aan de beurt en kon ik naar Jeroen toe rijden. Hij reed echter verdedigend erg sterk waardoor dat niet meer lukte. Maar het was een toprace.” Met zijn tweede podium van het weekend had ook Marcel Dekker niets te klagen. “Ik had een goede start en gezien de kampioenschapskansen van Jeroen wist ik dat hij geen onnodige risico’s zou nemen. Ik was niet supersnel maar het was genoeg om voorop te blijven. Mede door een oliespoor was het zo glad dat de auto even uitbrak en Jeroen er langs kon komen. Vervolgens kon ik wel weer aansluiten. Na de herstart brak de auto nog een keer weg en kon Pieter me passeren. In de laatste ronde reed Cornelissen nog tegen mijn achterkant maar die kon ik voorblijven. Al met al was dat genoeg voor de derde plek. Ik ben super tevreden met dit weekend, een eerste en een derde plaats!”

a1_swift_r2_pieter_rtl
Bij het podium hoort ook een praatje met Martijn van As van RTL GP

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet