Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeroen den Boer pakt met dubbelpodium de leiding (lang)


a1_swift_r2_start

Drijfnat
Zoals alle wedstrijden op zondag werd ook de Formido Swift Cup onder uiterst moeilijke omstandigheden verreden. Een harde wind en drijfnatte baan kregen de 28 rijders voorgeschoteld. Bij de start maakte Dekker goed gebruik van zijn vrije zicht op de eerste rij en pakte de kop, op de voet gevolgd door de als tweede vertrokken Den Boer. De beste start kwam echter voor rekening van Schreurs die vanaf de vijfde startplek doorstootte naar plaats drie. Daarachter volgden Douma en Schothorst en in een spray van water de rest van het veld.

a1_swift_r2_begin

In eerste instantie leek iedereen ongeschonden de eerste ronde door te komen maar uiteindelijk waren het toch nog Slaghekke en Van der Aa die gezamenlijk in de grindbak hun race zagen eindigen. Nog in de eerste ronde stelde Schothorst orde op zaken door zowel Douma als Schreurs te passeren en kwam daarmee bij de eerste doorkomst als derde achter het koppel Dekker/Den Boer over start-finish. Een sterke start was er ook voor Keijzers en Björn Cornelissen die als zesde en zevende de eerste ronde afsloten.

a1_swift_r2_back

Na een minderde start probeerde Langeveld in de tweede ronde terrein te heroveren maar bij zijn actie buitenom door de Gerlachbocht werd hij geraakt door Keijzers en zag daarmee zijn kansen op een topklassering in de bandenstapels eindigen. Langeveld kon zijn weg wel vervolgen en eindigde toch nog op een twaalfde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet