Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeroen den Boer pakt met dubbelpodium de leiding (lang)


Meer schuivers
Door de inhaalactie van Van Gog was er klein gaatje gevallen tussen de leidende combinatie Dekker/Douma en de groep Van Gog, Den Boer, Schothorst. Daarachter op geringe afstand weer een trio met Verspaget, Langeveld en de van een 12de startplaats goed naar voren gekomen Peter Schreurs. Lang duurde de afscheiding echter niet want de snelle Van Gog trok het drietal richting de leiders waardoor de kopgroep weer uit vijf bestond. Inmiddels had Verspaget een drivetroughpenalty gekregen, maar nog voordat de nummer vier in het kampioenschap deze kon inlossen stond hij in zijn gevecht met Langeveld bij het uitkomen van het Scheivlak in de vangrail. Met een beschadigde auto moest Verspaget in de pits opgeven. Aan kop ging de strijd echter onverminderd voort. Dekker had nog altijd de leiding maar in de vijfde ronde kwamen Douma, Van Gog, Den Boer en Schothorst naast elkaar op de S Bocht af. Van Gog deed daarbij de beste zaken door de tweede positie over te nemen. Achter het leidende vijftal volgde Schreurs die Langeveld gepasseerd was en probeerde aansluiting te vinden bij het leidende vijftal.

a1_swift_r1_hunzerug

Laatste wisselingen
In de achtste ronde raakten de nummers drie en vier, Douma en Den Boer, elkaar heel even waardoor Schothorst kon profiteren en de vierde positie overnemen. Meteen opende Schothorst de aanval op Douma maar werd direct weer teruggepakt door Den Boer. Even leek de kopgroep uiteen te vallen in een leidende Dekker, het duo Van Gog/Douma gevolgd door Den Boer/Schothorst. Daarachter een eenzame Schreurs met op afstand een groep bestaande uit Langeveld, Mark van der Aa en Alexander Keijzers. Bij de laatste doorkomst was de kopgroep van vijf echter weer compleet waarna het bij het aanremmen voor de Tarzanbocht toch nog mis ging. Van Gog remde laat en raakte met zijn rechtervoorwiel de achterkant van Dekker. Van Gog schoot rechtdoor de grindbak in terwijl Dekker als leider zijn weg kon vervolgen. In die laatste ronde lukte het vervolgens Den Boer ook nog om Douma te verschalken, terwijl de snelle dame in die laatste meters alles op alles moest zetten om Schothorst van zich af te houden. Daarachter Schreurs en Langeveld terwijl Slaghekke en Keijzers nog goede zaken deden door Van der Aa te passeren. De top tien werd gecompleteerd door Suzanne Jager.

a1_swift_r1_jager

Kampioenschap
Lachende derde voor het kampioenschap was Douma. Van haar achtervolgers scoorde alleen de op een gedeelde tweede plaats staande Den Boer terwijl de ‘andere nummer twee’ (Bos), nummer vier (Verspaget) en nummer vijf (Van Gog) geen punten pakten en in race twee ook nog eens achteraan moesten starten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet