Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeroen den Boer pakt met dubbelpodium de leiding (lang)


a1_swift_r1_hugenholtz

Kopstart
Ondanks dat het de eerste keer was dat hij van pole-position mocht vertrekken liet de jonge Pieter Schothorst zich niet verrassen en sneed bij het verspringen van het licht geroutineerd naar binnen om gedecideerd de kop te pakken. Daarachter sloten Marcel Dekker en Sandra Douma aan terwijl ook de rest van het 28-koppige veld wonderwel ongeschonden de Tarzanbocht doorkwam. Bij het opgaan van de Hunzerug ging leider Schothorst echter even dwars en verloor daarbij zoveel snelheid dat Dekker (met in zijn kielzog Douma) de leiding kon overnemen. In die eerste ronde viel het doek voor titelkandidaat Hans Bos. Als 7de gestart moest de nummer twee uit het tussenklassement achter op het circuit door het grind, kwam als laatste de baan weer op om vervolgens zijn race in de pits te beëindigen. Omdat Bos daarmee niet scoorde en in race twee van de laatste rij zou moeten vertrekken was bij voorbaat al zeker dat hij veel kostbare punten ging verspelen.

a1_swift_r1_kop

Dekker kwam na de eerste ronde als leider door, op de bumper gezeten door Douma, Schothorst de sterk gestarte Jeroen den Boer en Tim van Gog die allebei debutant Marth de Graaf hadden weten te verschalken. Ook daarachter waren de verschillen minimaal waardoor het veld als één lang lint voor de tribunes langskwam.

a1_swift_r1_treintje

Uit de kop
In de tweede ronde plaatste Van Gog voor de S Bocht een fraaie actie door in één mooie beweging zowel Den Boer als Schothorst te passeren en zo achter Douma de derde plaats te veroveren. In diezelfde ronde kwam een einde aan het fraaie optreden in de kopgroep van debutant De Graaf. Karel Verspaget stak in de Kumhobocht binnendoor en liet zijn auto zover naar buiten lopen dat de rijder van Douma Frensch Power Autosport geen andere keus had dan het grind op te zoeken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet