BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Bas Schothorst op weg naar de titel (lang)

a1_bmw_r2 (14)

Het veld van de Samsung BMW 130i Cup is te klein, maar het spektakel is wel groot. De eerste en vooral ook de tweede race tijdens het A1GP-weekeinde op Circuit Park Zandvoort stonden bol van de inhaalacties, spannende duels en slippartijen. Bas Schothorst eindigde twee keer slechts als vierde. Ondanks dat het duidelijk minder gaat met Bas (één podiumplek in de laatste vijf races), moet het gek lopen wil de klassementsaanvoerder na de Finaleraces niet tot kampioen wordt gekroond.
De eerste race leverde een zege op voor Bertus Sanders, de tweede wedstrijd eindigde in de eerste overwinning voor Luuk Glansdorp.


Tekst: o.a. Roy van der Laan, fotografie: Chris Schotanus, Tim Böhme en Boudewijn Pieters

Duncan Huisman stelde de pole position voor de eerste race veilig. Bas Schothorst reed eigenlijk de snelste totaaltijd tijdens de beide kwalificatietrainingen, maar zijn tijd in de tweede training werd geschrapt. Zijn teamgenoot Tim Coronel overkwam hetzelfde. “De auto was aan de rechtervoorzijde 2 mm te laag, de rest van de auto was goed”, aldus de klassementsaanvoerder. Het team ging niet tegen de beslissing in beroep. “Te laag is te laag, daar is geen discussie over”, stelde Bas nuchter vast.
Dit betekende dat Bas en Tim vanaf de twaalfde en dertiende startplek aan de eerste race begonnen. Jan Joris Verheul mocht naast Huisman op de eerste startrij plaatsnemen, Bertus Sanders en Luuk Glansdorp deelden de tweede rij.

a1_bmw_bas

Veel actie
Ondanks dat het veld maar dertien auto’s telde, was er geen gebrek aan actie. Bij de start van de op zaterdag verreden eerste race ontstond er gedrang tussen Duncan Huisman en Joris Verheul. Laatstgenoemde viel daardoor terug naar de vierde plaats. Huisman pakte de kop, gevolgd door Bertus Sanders en Luuk Glansdorp.
In de eerste ronde wisselden Verheul en Glansdorp al van plek. Vervolgens liep de top drie weg van Luuk; in de derde ronde was het gat al twee seconden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet