Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: De Jong en Hylkema blijven scherp in kletsnat Spa

Naast het welbekende NEC Formule Renault 2.0 kwam dit weekend ook de West European Cup (WEC) Formula Renault 2.0 in actie op het circuit van Spa Francorchamps. Reden genoeg voor Daniël de Jong en Thomas Hylkema om zich in te schrijven voor een gastoptreden in deze competitieve klasse met maar liefst 34 deelnemers.

Tekst: Sander Dorsman
Foto's: PR


daan_-_spa

Als het regent op het circuit van Spa Francorchamps gaat het meestal ook echt goed tekeer. Zo ook tijdens het Racing Festival. Al met al dus geen gunstige omstandigheden voor de rijders van het WEC Formule Renault 2.0. En dat bleek al tijdens de kwalificatiesessies die verreden werden, want voor veel coureurs was het een hele opgave om hun Renault bolide op het asfalt te houden. Dieptepunt was een flinke klapper van Gabriel Dias. Hij schreef zijn auto volledig af op de Raidillon en werd naar het ziekenhuis in het nabij gelegen Verviers afgevoerd, waar bleek dat hij twee gebroken ruggenwervels had overgehouden aan de crash.

Gelukkig was er ook nog positief nieuws te melden. Zo reed Daniël de Jong van MP Motorsport zich tijdens de kwalificaties naar een indrukwekkende 6e en 7e startpositie voor respectievelijk de eerste en tweede wedstrijd van het weekend. Ook Thomas Hylkema hield zijn hoofd koel en reed zijn Fortec Motorsport auto naar een 20e en 22e startpositie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet