IndyCar

IRL: Topcoureur Helio Castroneves verdacht van belastingontduiking


american_dream_over

Valse verklaringen
De openbare aanklager vindt dat Castroneves valse verklaringen heeft afgelegd en duidelijk controle over zijn inkomsten uit. Ook heeft Castroneves aan Penske Racing valse verklaringen verstrekt. Kathi Castroneves sluisde het geld naar een verborgen bankrekening in Zwitserland. Officiële documenten tonen aan dat zij en haar broer toegang tot deze rekeningen hadden.

Voorbeeld stellen
De Amerikaanse belastingdienst gebruikt Castroneves vanwege zijn populariteit als voorbeeld om het wegsluizen van inkomsten door bekende persoonlijkheden een halt toe te brengen. Mogelijk dat men met dit incident in de VS juist een voorbeeld wil stellen als gevolg van de diverse situaties op de financiële markten.

spyderman

Zware straffen mogelijk
Castroneves verklaarde voor een lokale rechtbank in Miami onschuldig te zijn. Indien de populaire coureur, zijn zus Kathi en hun advocaat Alan Miller schuldig worden bevonden, kunnen zij voor jaren achter de tralies verdwijnen. Voor Castroneves en zijn zus werd een borgsom van 2 miljoen dollar per persoon betaald. Voor Alan Miller 250.000 dollar. Miller vertegenwoordigt ook de belangen van de coureurs Jimmie Johnson, Kyle Busch, Clint Bowyer en Caery Mears.

Penske Racing teleurgesteld
Teambaas Roger Penske uitte zich afgelopen weekend eveneens in de media en liet duidelijk doorschemeren teleurgesteld te zijn. “Wat moet ik hierop zeggen, hij is niet erg slim geweest in het opzetten van zijn buitenlandse bedrijven.” Via het bedrijf Castroneves Racing waren er ook financiële bindingen met voormalig Honda F1 Teambaas Gil de Ferran, Tony Kanaan en Felipe Giaffone. Er werden cheques aan Castroneves Racing uitgeschreven zodat de reiskosten betaald konden worden. Roger Penske: “Hopelijk worden deze zaken door de juiste autoriteiten die er verstand van hebben uitgezocht en dat de bal zijn kant uitvalt.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet