Supercar Challenge

DSC: Marcel Norbart sluit A1-weekend af met zege

Marcel Norbart heeft de tweede race van het DSC Groep 2 op zijn naam geschreven. Norbart rukte op naar plaats 2 en pakte bij de pitstops Milko Tas in, die terugviel naar plaats drie. De tweede stek was voor Pieter van Soelen.

Tekst: Daan Jeuken

Na twee lange ronden safetycar mag Bob Herber eindelijk zijn leidende positie gaan verdedigen. Dit lukt heel even, maar dan gaat Milko Tas er al voorbij. Dit voorbeeld wordt gevolgd door Van Soelen, Norbart en Van der Slik. Wanneer laatstgenoemde van de baan schiet wint Herber weer een plaatsje. Tas heeft de leiding, gevolgd door Van Soelen en de als negende gestarte Norbart.

Terwijl de drie koplopers snel wegtrekken moet Bob Herber inde verdediging bij Joost Muijen. Het lukt Herber enige ronden, maar uiteindelijk moet hij de jager toch laten gaan. De achterstand van Muijen op de drie koplopers is echter al gigantisch. Een kleine twintig seconden voor hem neemt Marcel Norbart de tweede plaats over van Pieter van Soelen.

Pitstops
Precies halverwege de race opent koploper Tas het pitstopwindow en verschillende rijders volgen direct. Wanneer iedereen is geweest blijkt dat Marcel Norbart het beste is geweest en de leiding heeft overgenomen. Voormalig leider Milko Tas heeft twee plaatsen verloren, hij ligt ook nog achter Pieter van Soelen. Joost Muijen ligt nog steeds vierde, Fred Cavanagh vliegt er op plaats vijf even vanaf, maar kan zijn weg vervolgen.

Safetycar tot het einde
In de slotfase verliezen verschillende rijders het van de omstandigheden. Met een stuk of drie gestrande wagens op de baan, waarvan met name die van Joost den Ouden bijzonder hinderlijk staat, besluit de wedstrijdleiding de safetycar de baan op te sturen. Met nog maar twee minuten te gaan betekent dit dat de wedstrijd eindigt achter de safetycar. Zo kan Marcel Norbart zijn laatste rondje rustig uitrijden alvorens de wedstrijd winnend af te sluiten. Pieter van Soelen en Milko Tas mogen mee naar het podium.

Uitslag race 2 DSC Groep 2
1. Marcel Norbart, 19 ronden
2. Pieter van Soelen, op 5.636
3. Milko Tas, op 9.167
4. Joost Muijen, op 15.155
5. Fred Cavanagh, op 16.189
6. Eq. V.d. Bos / v.d. Zweerde, op 18.594
7. Robin & Ferry Monster, op 22.805
8. Bob Herber, op 25.073
9. Onno van Rheenen, op 26.322
10. Erwin Tiemeijer, op 28.866
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet