Supercar Challenge

DSC: Meindert van Buuren blijft rustig en wint

Meindert van Buuren heeft de tweede race van de DSC Group 1 gewonnen. Van Buuren bleef rustig onder de verraderlijke omstandigheden en profiteerde van het uitvallen van het leidende team Van der Hoek / Van der Zwaan en daarna het terugvallen van De Vries / Huisman. Tweede werd Equipe De Graaff / Ribbens, voor Ruud Olij.

Tekst: Daan Jeuken

Safetystart
De wedstrijd van drie kwartier wordt gestart achter de safetycar. Die rijdt twee ronden lang voor het veld uit, alvorens de pits in te draaien. De koplopers behouden hun posities. Equipe Dijkstra / De Vries komt vanaf plaats negen als een komeet oprukken en hij zit na de eerste ronde al aan de staart van nummer drie Martin Short, die in de Tarzanbocht naar plaats vier wordt verwezen. Daarachter rijdt Elmar Grimm voor het als elfde gestarte team De Vries / Huisman.

Ontketend in de regen
Zowel Dijkstra en De Vries als De Vries en Huisman zijn niet te houden in de regen. De twee teams zijn al spoedig opgerukt naar de plaatsen twee en drie, alleen de koploper is nog niet gegrepen.

Euser niet te stuiten, of toch?
Als de nummers twee en drie ontketend zijn, wat moeten we dan zeggen van Cor Euser? De pechvogel van race 1 moet als 33e starten, maar rijdt de inhaalrace van zijn leven. Na negen ronden ligt hij al achtste. ‘Waar moet dit eindigen?’ zal menigeen denken, maar het antwoord is helaas in de grindbak. Euser vergaloppeert zich in zijn inhaalrace en strandt in het diepe grind. Na flink wroeten van de baancommissarissen kan Euser zijn weg toch nog vervolgen, maar hij ligt nu wel weer laatste.

Leider elimineert zichzelf
Het leidende team Van der Hoek / Van der Zwaan leek zich met een gat van vier seconden op te kunnen maken voor de rijderswissel. In ronde twaalf echter duikt de leider te hard de Tarzanbocht in en gaat ver in de grindbak. Weg leiding, weg op handen zijnde overwinning en De Vries en Huisman lachen in hun vuistje als zij van rijders gaan wisselen.

Wisseling van de wacht
De verplichte pitstops gooien het klassement flink door elkaar. Leiders De Vries en Huisman verliezen een plaats, Meindert van Buuren pakt de leiding. De nummers twee hebben het in deze slotfase erg moeilijk, want ze worden nu door verschillenden voorbij gereden en eindigen uiteindelijk op een teleurstellende tiende plaats.

Voor de leider Meindert van Buuren is er in de slotfase geen vuiltje meer aan de lucht. Hij heeft een ruime voorsprong op de achtervolgers De Graaf / Ribbens. Ruud Olij gaat er met de laatste podiumplaats vandoor, Harry Mecke komt een halve seconde tekort.

Uitslag race 2 DSC Groep 1
1. Meindert van Buuren, 20 ronden
2. Eq. De Graaff / Ribbens, op 24.666
3. Ruud Olij, op 39.210
4. Harry Mecke, op 39.717
5. Elmar Grimm, op 46.593
6. Martin Short, op 49.752
7. Eq. Riley / Flux, op 50.539
8. Michael Donovan, op 56.077
9. Richard van den Berg, op 58.198
10. Eq. De Vries / Huisman, op 1:00.578

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet