Benelux Racing League

BRL: Molenaar profiteert, Knap domineert

podiom_brl1

Donald Molenaar heeft in de BRL V6 ook de tweede race van het weekend gewonnen. De regerend kampioen had het niet gemakkelijk en lag tweede achter teamgenoot Van Es toen deze werd geraakt door een achtergebleven Light en in de muur eindigde. Nelson van der Pol en Christiaan Frankenhout knokten samen om de tweede en derde plaats, waarbij ze in deze volgorde over de meet kwamen. In de BRL Light heeft Simon Knap totaal geen aanpassingsproblemen, hij domineerde de race, haalde veel V6’en in en hield René Zwikker en Frank Gielens ver achter zich.


Tekst: Daan Jeuken
Foto’s: Tim Böhme

Om exact 12 uur formeert het BRL-veld zich voor de start van race 2. Molenaar en Van der Pol komen naast elkaar het rechte stuk op en wachten op het groene licht. Molenaar is weer als een speer weg , terwijl Nelson van der Pol al bijna voor de startlijn gepasseerd is door Donny Crevels. Sandor van Es volgt als vierde, daarachter valt Henry Zumbrink terug, ten koste van Bastiaans en Freebird.

Stor is al weer snel uitgedaan
In de BRL Light is Theo Stor nog sneller uitgedaan dan gisteren. Op het rechte stuk wordt hij gesandwicht door Van Kalmthout en Simon Knap en Stor schiet linksaf de vangrail in. Stor kan nog even door, maar er is geen beginnen aan met een kapotte BRL Light. Van Kalmthout valt bij de start ook ver terug. Hierdoor gaat René Zwikker aan de leiding, hij wordt opgejaagd door Simon Knap.

Vechten om de kop
Bij het eerste doorkomen van Bosuit komen zowel Donald Molenaar als Nelson van der Pol wat grip tekort. Hiervan profiteren Donny Crevels, die de leiding pakt, en Sandor van Es die oprukt naar p3. Vervolgens opent Molenaar de leiding weer op Crevels, maar die drijft Molenaar naar buiten. Hiervan kan Sandor van Es weer profiteren; hij schiet binnendoor en passeert de twee tegelijk. Crevels dringt hierna weer aan bij Van Es, maar ook Molenaar zit te pushen en de Collé-rijder opent de aanval en pakt p2. Vervolgens krijgt Crevels Nelson van der Pol op zijn nek en aan het eind van ronde 3 pakt Van der Pol de derde plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet