Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Molenaar profiteert, Knap domineert

knap1


Lights jagen op elkaar en op V6’en
De BRL Lights kunnen traditioneel goed overweg met de natte baan en zij beginnen dan ook de BRL V6-rijders in te halen. Dat maakt de strijd nog moeilijker. Simon Knap weet hiervan te profiteren en hij pakt de leiding van Zwikker. Een flink stuk daar achter wordt Niels Hartvelt flink opgejaagd door Frank Gielens die het podium ruikt. Leo Kemmer doet weer eens mee met de BRL Light, hij rijdt vijfde maar wordt gepasseerd door de andere comebacker André van den Broek.

In de zesde ronde weet Frank Gielens de derde podiumplaats over te nemen van Niels Hartvelt, maar in zijn spiegels ziet hij die bekende oranje vlek naderen. Marijn van Kalmthout is weer op de terugweg naar voren en zit nu Niels Hartvelt op te jagen. Hartvelt zal in de strijd om het kampioenschap er echter alles aan moeten doen om Van Kalmthout achter zich te houden, maar een momentje van gripverlies kost hem de vierde stek.

In plaats van uit te lopen ziet Van Kalmthout echter dat Hartvelt weer aanvalt en de vierde plaats weer terugpakt. Nu is het weer de beurt aan Van Kalmthout om aan te vallen, maar als hij zijn auto aan de binnenkant van die van Hartvelt zet komen de twee in aanraking met elkaar. Van Kalmthout gaat in de rondte en moet proberen de schade beperkt te houden. Niels Hartvelt wordt bestraft voor het incident en moet een ritje door de pits maken. Dit alles geeft nummer drie Gielens de mogelijkheid om snel wat V6’en te passeren en een flink gat te slaan.

Collés maken zich los, straf voor Crevels
De twee Collé-rijders proberen zich los te maken van Nelson van der Pol. Daarbij zit Donald Molenaar echter ook flink op zijn teamgenoot te jagen, want beide teamgenoten zouden maar al te graag die overwinning in de wacht slepen. Daarachter moet Donny Crevels passen, hij krijgt een drivethroughpenalty voor slecht gedrag. Op plaats vier zit inmiddels Christiaan Frankenhout, die het gat naar Nelson van der Pol in een mum van tijd weet te dichten. Nog sneller dan het dichten gaat het voorbijgaan, want Frankenhout pakt de binnenkant van de Tarzanbocht en grijpt p3.

Van der Donk elimineert raceleider
Het mooie van de BRL V6 is dat het veld zo immens groot is, maar probleem is daarbij wel dat de leiders op een gegeven moment de achterblijvers gaan lappen. Dit gebeurt meestal zonder al te veel problemen maar vandaag gaat het fout. Dick van der Donk gaat niet goed aan de kant voor Sandor van Es, tikt de raceleider aan die rechtsaf de vangrail in klapt. Een heel triest einde voor de leider in de race, die nu bijzonder dure punten verliest.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet