Formido Swift Cup

Swift Cup: Keijzers vlamt, Den Boer wint

den_boer

Jeroen den Boer won de tweede race van de Suzuki Swift Cup, maar het was Alexander Keijzers die de meeste aandacht trok door gewoon door te rijden terwijl de vlammen onder zijn auto uitkwamen. Gelukkig doofde het vuurtje spoedig door de natte baan, die voor veel problemen zorgde. Den Boer bleef koel onder de moeilijke omstandigheden, passeerde winnaar van race 1 Marcel Dekker en hield in de slotfase Pieter Schothorst van het lijf.


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Tim Bohme

De start van de jongelingen in de Formido Swift Cup verloopt verrassend voorspoedig en de hele stoet komt op de natte baan zonder al te veel problemen door de eerste bochten. Marcel Dekker en Jeroen den Boer behouden vooraan hun posities, daarachter komt Sandra Douma in het gedrang en zij verliest een plaats aan de prima gestarte Peter Schreurs. Schreurs gaat vervolgens verder aanvallen, want ook Pieter Schothorst wordt gepasseerd. Deze laat dit echter niet op zijn kop zitten en pakt spoedig de derde plaats weer terug.

Keijzers wil vlammen (en krijgt ze)
Alexander Keijzers zit prima op plaats zes en zit midden in de gevechten. Eerst is het Niels Langeveld die flink zit te jagen, maar Langeveld verslikt zich in de omstandigheden, vliegt van de baan en eindigt in de bandenstapel. De schade valt mee, want hij kan door. Vervolgens is het Bart van Raamsdonk die zit aan te vallen bij Keijzers, maar nu is het Keijzers die zich verslikt en hij gaat van de baan. Een flinke klapzoen met de bandenstapels resulteert in vlammen onder Swift. Keijzers wekt de indruk geen benul te hebben van wat er onder zijn auto afspeelt, al kan hij wellicht in zijn achteruitkijkspiegel de vlammen achter de auto uit zien komen. Het natte wegdek helpt nu echter en zorgt dat de vlammen weer snel doven.

dekker_r2

Dekker in het gedrang
Winnaar van race 1 Marcel Dekker ligt nog steeds op kop, maar Jeroen den Boer lijkt de snellere. In de vijfde ronde opent Den Boer de aanval en met een goede move pakt hij de leiding. Nummer drie Schothorst dringt ook meteen aan bij Dekker, die de tweede plaats voorlopig nog wel weet te behouden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet