BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Glansdorp drijft naar eerste overwinning

glansdorp

Luuk Glansdorp heeft de afvalrace van de BMW 130i Cup gewonnen. In de stromende regen dreven de BMW’s stuk voor stuk van het natte asfalt. Toch schroomden de renners niet om op het scherpst van de snede te vechten om de leiding, maar uiteindelijk was alleen Luuk Glansdorp nog over van de strijdende kopgroep. Jan Joris Verheul, aanvankelijk teruggevallen wegens een drivethroughpenalty, kwam nog dichtbij, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Mickey Bertram hield het op save en scoorde de derde plaats.


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Tim Bohme, Chris Schotanus

Onder gure omstandigheden opent de BMW 130i Cup het dagprogramma. Op het kletsnatte asfalt is het een grote opgave de auto in het rechte spoor te houden , laat staan om er ook nog serieus mee te racen. Het is dan ook geen verrassing dat de ranking binnen de kortste keren verandert. Bas Schothorst spint van de natte baan en als Duncan Huisman zijn voorganger zit aan te tikken spint hij zelf en ramt linksaf Bertus Sanders.

Ervaring komt bovendrijven
Jan Lammers teert vanaf plaats drie op zijn bulk aan ervaring en hij pakt de leiding. Daarachter volgen Dillon Koster en Luuk Glansdorp. Ook Jan Joris heeft een schat aan ervaring in de BMW 130i Cup en hij rukt al snel op naar voren. Eerst moet Luuk Glansdorp eraan geloven, vervolgens wordt Dillon Koster voorbij getuft en wanneer Verheul zich vervolgens aan de staart van Jan Lammers meldt heeft ook de ervaren rot weinig in te brengen tegen de klasse van Jan Joris Verheul.

Afvalrace
Het BMW-veld is al niet al te ruim, maar onder deze omstandigheden dunt het helemaal hard uit. Na enkele ronden zijn er nog maar zes rijders in serieuze competitie over, Bas Schothorst rijdt op grote achterstand, evenals Toine Nagel en Lau Michielse.

Straf voor Verheul
Jan Joris Verheul heeft aan de leiding weinig te duchten van zijn achtervolgers, want hij is een klap sneller dan Jan Lammers, die op de huid wordt gezeten door Dillon Koster. Verheul heeft echter wel wat te duchten van de wedstrijdleiding, want die bestraffen Verheul met een drivethroughpenalty, ongetwijfeld voor de strubbelingen in de openingsfase. Verheul rijdt zijn ritje door de pits en komt als zesde weer de baan op, tien seconden achter de nummer vijf.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet