Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: De Bottas show gaat verder in Spa Francorchamps

Valtteri Bottas heeft de eerste NEC Formule Renault 2.0 race in Spa Francorchamps op zijn naam geschreven. In een wedstrijd die voornamelijk door de safety car werd geleid, was er een flink gevecht gaande om de koppositie, welke Bottas uiteindelijk in zijn voordeel wist te beslissen.

Tekst: Sander Dorsman

Bij de start van de wedstrijd kwam Bottas slecht van zijn plek en viel terug naar de vierde plaats, net achter Nicky Catsburg van MP Motorsport. Vanwege enkele chaotische taferelen in de openingsfase van de race werd de safety car de baan op gestuurd. Na een ronde werd het veld alweer losgelaten, waarna Bottas al snel doorschoof naar de tweede positie.

Nog in dezelfde ronde was er een forse crash waarbij Daniël de Jong, Kevin Kleveros en Bart Hylkema betrokken waren. De rijders waren ongedeerd, echter hun auto’s waren flink beschadigd. Voor Kleveros was de schade aan zijn auto dusdanig dat hij morgen zelfs niet aan de start van de tweede wedstrijd kan verschijnen.

Na een nieuwe safety car situatie, vond na twee ronden de herstart plaats. Bottas was wakker en zette de druk er vol op bij Hegewald. Ook Catsburg was goed bezig en lag vlak achter Da Costa. Niet veel later prikte Bottas zijn bolide naast die van Hegewald en nam de leidende positie over.

Na ruim 25 minuten en slechts 8 ronden werd Bottas als winnaar afgevlagd. Hij deelde het podium met Hegewald en Da Costa. Nick Catsburg was de best geklasseerde Nederlander en kwam na een sterke race als vierde over de finish. De tweede race in Spa Francorchamps wordt morgen verreden, hetgeen tevens de laatste wedstrijd van het seizoen is.

Uitslag race 1 – NEC Formule Renault 2.0
Spa Francorchamps – zaterdag 4 oktober 2008

1. Valtteri Bottas, 8 ronden in 25:02.928
2. Tobias Hegewald, op 0.913
3. Antonio Felix da Costa, op 5.306
4. Nick Catsburg, op 6.025
5. Oliver Webb, op 6.465
11. Nigel Melker, op 11.560
13. Kelvin Snoeks, op 13.059
14. Stef Dusseldorp, op 13.530
18. Thomas Knopper, op 16.570
DNF Danïel de Jong
DNF Bart Hylkema
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet