Diversen

Div: Chris van der Drift wint 2008 Formula Master titel

JD Motorsport’s Chris van der Drift won vandaag de 2008 Formula Master titel in Monza. Jenzer Motorsport’s Fabio Leimer won deze hectische voorlaatste race, waarin verschillende heftige crashes het wedstrijd verloop bepaalden. Driemaal moest de Safety Car uitrukken om de baan weer schoon te krijgen. Van der Drift en Leimer vochten de gehele wedstrijd voor de overwinning. Uiteindelijk reed Leimer naar de winst. Van der Drift was met een tweede plaats verzekerd van het kampioenschap doordat zijn grootste concurrent Michael Ammermuller niet in de punten eindigde.

Het kon ook haast niet fout gaan voor de snelle man uit Nieuw Zeeland. Voor de wedstrijd was het verschil met zijn grootste concurrent Michael Ammermuller 13 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan waren er nog 20 te verdienen. De Duitser had echter een hopelose missie om vanaf de laatste 28ste startplaats de wedstrijd te winnen.

Een aantal rijders reden vandaag met een waas voor de ogen. Er gebeurden een aantal crashes waarin beslist straffen hadden mogen uitgedeeld. Gelukkig liep alles voor de betrokken coureurs goed af maar het had beslist anders kunnen aflopen.
In de tweede chicane na de start kreeg Filip Salaquarda een tik van een andere rijder en schoof over het gras richting chicane waar hij op volle snelheid de insturende auto’s niet meer kon ontwijken en de wagen door de impact over de kop sloeg.
In de zesde ronde was het weer raak toen Puglisi vlak voor de Parabolica op een vuile manier van de baan werd gedrukt en de auto op de baan met veel schade achter bleef.
De derde safety car periode gingen de rijders Afanasiev, Arabadzhiev en Sekiguchi er onnodig hard af in de Curve Grande. Een goed gesprek van de wedstrijdleiding lijkt ons na deze race wel op zijn plaats. In de Formule 1 worden ze voor veel minder veel harder gestraft.

(later meer)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet