Formido Swift Cup

Swift Cup: Marcel Dekker weerstaat de druk en pakt eerste autosportzege

podswiftzat4801

Marcel Dekker heeft met hangen en wurgen zijn allereerste overwinning ooit in de Formido Swift Cup binnengehengeld. Dekker stond de hele race onder druk, in het begin van Sandra Douma en vervolgens van Tim van Gog. Van Gog deed in de laatste ronde nog een wanhoopspoging en strandde hierbij zelf in de grindbak. Dekker reed onverstoord verder en zag in zijn spiegels dat Douma nog werd gepasseerd door Jeroen den Boer, die dus tweede werd.


Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Tim Böhme

start_suzuki_race_11

Polezitter Pieter Schothorst heeft een goede start en behoudt de leiding. Hiervan kan hij echter niet heel lang genieten, want hij glijdt wat weg richting Scheivlak en hiervan kunnen zijn twee achtervolgers Marcel Dekker en Sandra Douma gelijk profiteren. Jeroen den Boer heeft vanaf plaats vijf Marth de Graaf gepakt en hij jaagt nu op Schothorst.

Goede zaken voor Sandra Douma
Sandra Douma zit op plaats twee te azen op de leiding van Marcel Dekker. Achter Douma ontvouwen de zaken zich in haar voordeel. Nummer twee in het klassement Hans Bos gaat in de eerste ronde wijdt en door het gras, om vervolgens de pits in te draaien. Gelijke in punten aan Bos is Jeroen den Boer, deze ligt prima vierde. Nummer vier in het kampioenschap is Karel Verspaget en deze krijgt een drivethroughpenalty wegens slecht gedrag op de baan. Deze straf hoeft Verspaget uiteindelijk niet meer in te lossen, want in de vijfde ronde gaat Verspaget na een gevecht met Niels Langeveld linksaf de vangrail in, en hij kan zijn auto naar de pits gaan brengen. Duur puntverlies dus voor zowel Hans Bos als Karel Verspaget.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet