BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Bertus Sanders houdt Verheul van zich af

480_bmw_podium_r1

Bertus Sanders heeft de eerste BMW-race tijdens het A1 GP-weekend op zijn naam geschreven. Bij de start greep hij Jan Joris Verheul, die door Duncan Huisman bijna de pitmuur in werd geduwd. Huisman kreeg hiervoor een drivethroughstraf wat Sanders de leiding in de schoot worp. Deze stond Sanders niet meer af, ondanks dat Verheul continu op zijn hielen bleef zitten. Het gevecht van de wedstrijd speelde zich af op de derde plaats. Daar moest Luuk Glansdorp alles uit de kast trekken om Bas Schothorst achter zich te houden. Hierin slaagde hij, wat dus de laatste podiumplaats opleverde.


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Chris Schotanus

Verheul richting pitmuur
Bij de start weet Duncan Huisman de leiding te behouden, maar hij duwt Jan Joris Verheul bijna in de pitmuur. Verheul kost dit een plaats aan Bertus Sanders. Luuk Glansdorp behoudt de vierde plaats. Het naar achteren verbannen duo Schothorst en Coronel ligt na een ronde negende en tiende.

Drivethroughpenalty voor Huisman
Al snel ontstaat er een kopgroep van Huisman, Sanders en Verheul die zich snel proberen los te maken van de achtervolgers. Dit heeft voor leider Huisman echter weinig nut, want hij krijgt een drivethroughpenalty voor zijn startbewegingen jegens Jan Joris Verheul. In een race om 12 ronden is er met zo’n straf nog weinig eer te behalen voor Huisman.

Oprukkende McGregors
Bas Schothorst en Tim Coronel moesten wegens een te lage auto achteraan starten, maar het voordeel van dit nadeel is dat je wel lekker kunt racen. De twee snelle rakkers slagen hier prima in, halverwege de race ligt Schothorst alweer vierde. Daar zit hij achter Luuk Glansdorp die er een fraai gevecht van maakt. Tim Coronel was aanvankelijk ook lekker bezig, maar hij moet na een botsing de pits indraaien.

480_bmw_sanders_r1

Tweestrijd
Aan kop zijn het nog steeds Bertus Sanders en Jan Joris Verheul die kort bij elkaar het veld aanvoeren. Het onderlinge verschil is nog geen seconde, maar toch komt Verheul niet echt tot een serieuze poging. Sanders kan zonder al te veel problemen naar de finish rijden en de grootste beker op gaan pikken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet