Benelux Racing League

BRL Light: Column Maarten Overdijk: Volgens mij gaat dit ‘best geinig’ worden

column_maarten_half_nieuw column_maarten_header

Zo vlak voor de aftrap van het vierde seizoen A1GP heb ik het idee dat Nederland er al goed warm voor draait. Op RTL komen de hele dag door reclamespotjes voorbij voor de uitzending van beide races, op internet wemelt het van de updates over het wel en wee van A1 Team Nederland en de landelijke dagbladen komen in sommige gevallen met speciale bijlagen. Hoezo, Nederland en autoracen gaan lastig samen?

Ik heb met bewondering gekeken naar de ontwikkelingen van het kampioenschap de afgelopen seizoenen. Ik was bij de allereerste race ooit op Brands Hatch en ook een jaar later op Zandvoort. Het waren gigantische evenementen die bol stonden van het spektakel. En ook al schijnt het niveau van de rijders soms voer voor discussie te zijn, er staan komend weekend wel ‘gewoon’ bijna twintig nieuwe bolides twee keer aan de start! En tussen die beide races in…  mogen ‘wij’ aan de bak! En volgens mij gaat het best geinig worden, rijden voor zoveel publiek!

De Benelux Racing League staat zondag geprogrammeerd net na het middaguur. Wat mij betreft een mooi tijdstip en ik denk voor het publiek ook. De BRL bewijst toch op ieder evenement dat de races bol staan van de spanning en vooral ook spectaculair zijn. En naar het schijnt is het startveld aankomend weekend wat groter dan normaal, met name in de BRL-Light.

In de BRL-Light nadert het seizoen zijn climax. Mijn teamgenoot Niels Hartvelt staat nog bovenaan, maar Marijn van Kalmthout lijkt de smaak te pakken te hebben. Ik ben benieuwd hoe wij het er als team vanaf gaan brengen. Ik heb dit weekend naast Simon Knap en Niels nóg een teamgenoot! Christian Dijkhof is zijn naam en hij is afkomstig uit de DNRT klassen.

 Ik hoop zelf de aansluiting te vinden bij Niels en Simon. Of dat nog net een stap te ver is? Lekker belangrijk! Ik zit steeds beter in mijn vel in de auto en heb sinds het begin tijdens de Pinksterraces veel ervaring opgedaan. In goede zin, maar zoals de meesten weten ook in negatieve zin. Het is aan mij nu te proberen al die ervaringen mee te nemen als ik vrijdag weer voor het eerst in bijna vijf maanden het circuit van Zandvoort op rijd.

Wat betreft de weersverwachtingen heb ik gemengde gevoelens. Voor het publiek en vooral natuurlijk voor mijn gasten hoop ik op een mooie zonnige dag. Voor mezelf mag het ook wel nat zijn. Ik lijk iets beter te gaan onder natte omstandigheden, ik vind het vooral leuk rijden dan, maar racen in de regen is natuurlijk erg spannend. Zeker met het gebrek aan zicht bij de start. Hoe dan ook, ik hoop een goed weekend mee te maken. Ik leg de lat voor mezelf weer iets hoger. Of dat terecht is, dat weet ik zondag na de laatste race.

logo_rainx logo_wanidae logo_fanzonely
logo_dunlop

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet