Retro diversen

Retro: Historisch genieten tijdens de Historic Grand Prix

Tijdens de 31e Historic Grand Prix op Zolder kwamen vele fraaie automobielen in actie. Hoogtepunt waren natuurlijk de Grand Prix Masters en World Sportscar Masters.

Tekst en foto's: Willem J. Staat

 Hesketh 308C
De unieke Hesketh 308C uit 1975

Grand Prix en WSC Masters
De Grand Prix Masters kwamen zowel de zaterdag als de zondag in actie, maar helaas bleken niet alle eigenaren over voldoende onderdelen te beschikken, zodat het publiek noodgedwongen met kleinere startvelden genoegen moest nemen. De deelnemers daarentegen boden voldoende spektakel.

De FIA GTC en TC 76 race was eigenlijk de meest spectaculaire wedstrijd, waarbij diverse Porsches het aan de stok hadden met DTM Teameigenaar Peter Mücke met zijn spectaculaire Capri 2600 RS. Uiteindelijk won de Porsche 911 RSR van Richrath-Richrath.

 Ford GT40
De spectaculaire Scuderia Filippinetti Ford GT 40 won beide FIA GTC '65 wedstrijden.

In de World Sports Car Masters zegevierden een Lola T70 Nk III en een Lola T70 Spyder. Ook in deze klasse kwamen fraaie historische bolides aan de start.

 Chevron
De Chevron B16, één van de mooiste 2L sportscars ooit gebouwd.

En als uitsmijter deze. Zelfs Jody Scheckter kreeg het in zijn glorietijd niet voor elkaar om zo dwars met de Wolf WR te gaan. Grand Prix Master winnaar op zaterdag Peter Wunsch reed wel heel spectaculair op Zolder rond met zijn kostbare bolide.

 Wolf
Peter Wunsch zorgde voor wat F1 spekakel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet