Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge biedt spektakel bij A1GP op Zandvoort


carlo_in_spa_3

Veren
Op vrijdag staken nieuwe problemen de kop op. Het team slaagde er niet in om de balans van auto in orde te krijgen omdat de juiste veren ontbraken die geschikt waren voor Spa. Daardoor was slechts een vijftiende kwalificatietijd mogelijk. Vervolgens voerden de monteurs van Team Divitec Racing forse wijzigingen uit aan de set-up van de auto. Dankzij andere teams vonden de engineers de juiste veren voor een betere balans.

Kuijer als enige rijder
Carlo Kuijer reed voor de eerste keer het volledige weekend alleen. Jeroen Reijntjens heeft er namelijk voor gekozen om niet meer voor het team te rijden. Kuijer trainde, kwalificeerde en startte daarom voor het eerst helemaal alleen.

Punt op zaterdag
Kuijer ging goed van start en klom na een aantal ronden op naar de tiende plaats en volgde een trein van Porsches en een BMW. De balans bleek nog steeds niet helemaal op orde, waardoor niet het volledige potentieel van de auto kon worden benut. Na een probleemloze pitstop reed Kuijer als tiende over de finishstreep. "Gezien de omstandigheden hebben we er het beste van gemaakt. Meer dan de tiende plaats zit er nu gewoon niet in. Met de verzamelde data kunnen we weer een stap vooruit maken. Op naar de zondagrace!", aldus Kuijer.

Geen vermogen
De verwachtingen van het team moesten nog voor de start van de race worden bijgesteld. Tijdens de opwarmronden gingen twee van de zes bougies kapot, waardoor de auto het moest doen met slechts vier pitten en daardoor veel vermogen verloor. "Iedereen kwam aan me voorbij. Ik dacht zelfs aan stoppen, maar ik heb dit uitgesteld tot aan de pitstop. Jammer, want we hadden duidelijk een betere set-up. Ondanks alle pech hebben we toch weer een punt gescoord en vooruitgang geboekt in het lezen van de auto."

Laatste twee raceweekenden
Het team komt weer in actie tijdens de A1GP in Zandvoort op 4 en 5 oktober, waar opnieuw tienduizenden bezoekers worden verwacht. De seizoensfinale van de Dutch Supercar Challenge vindt plaats in Assen, op 25 en 26 oktober.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet