Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge biedt spektakel bij A1GP op Zandvoort

dsc_voorafa1gp_1

Wie mag zich aan het einde van dit jaar kronen tot kampioen van de Dutch Supercar Challenge? Dat is de vraag die momenteel het meeste heerst bij de vele deelnemers. Met nog twee te verrijden evenementen nadert de snelste klasse van Nederland namelijk zijn ontknoping.

Tekst en foto’s: PR

Komend weekend staat bij de DSC alles in het teken van de A1GP World Cup of Motorsport, die van vrijdag tot en met zondag actief is op Zandvoort. De DSC rijdt hier met het volledige veld in het voorprogramma, en veel deelnemers beschouwen het evenement dan ook als het hoogtepunt van het seizoen. Niet alleen omdat de GT- en Supersport I-divisie deze maal ook van de partij zijn, maar ook omdat erop zondag meer dan 70.000 toeschouwers worden verwacht!

Grote ‘kanonnen’ terug op Zandvoort
De Supersport II-, Sport I- en Sport II-divisie waren dit seizoen al tweemaal eerder te gast op Zandvoort, maar de GT- en Supersport I-divisie keren na een jaar afwezigheid weer terug op het duinencircuit. Voornaamste reden hiervoor was dat de bolides uit deze divisies teveel geluid produceren om op Zandvoort te racen. Komend weekend zijn er echter geen geluidsrestricties waardoor ook de dikste bolides van de DSC gas mogen gaan geven op Circuitpark Zandvoort.

dsc_voorafa1gp_4
 
Strijd volledig open
De strijd om het kampioenschap ligt in de GT-divisie, evenals in de overige divisies, nog volledig open. De Engelsman Martin Short voert met zijn Mosler MT900 na zijn sterke optreden op Spa Francorchamps twee weken geleden het kampioenschap aan, maar achter hem liggen de concurrenten op de loer. De voorsprong van de Mosler-coureur op naaste concurrenten Robert de Graaff en Philippe Ribbens bedraagt namelijk maar veertien punten. De Graaff en Ribbens, evenals vorig seizoen samen een schitterende Viper delend, zijn er alles aangelegen om Short op hun ‘thuiscircuit’ te verslaan.

Op de derde positie in het kampioenschap van de GT-divisie vinden we momenteel Meindert van Buuren en Nicky Pastorelli. Zij schreven met de indrukwekkende Passat V8Star dit seizoen al een paar races op hun naam maar behaalden ook een aantal puntloze resultaten waardoor de achterstand op koploper Short toch nog 39 punten bedraagt. Een goed resultaat is dus noodzakelijk voor het duo, willen zij nog aanspraak blijven maken voor de titel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet