Diversen

Div: Namen Jeroen Bleekemolen en Robert Doornbos onthuld op Autosport Monument

Vanmiddag zijn officieel de namen van Jeroen Bleekemolen en Robert Doornbos aan het Nationaal Autosport Monument, gesitueerd naast de ingang van Circuit Park Zandvoort, toegevoegd. Beide rijders van het A1 Team Nederland waren present.

Foto's: Onno van Middelkoop

bleek_doornbos_monument3

Op het monument pronken de namen van nationale autosporthelden als Gijs van Lennep, Rob Slotemaker, Jan Lammers, Arie Luyendijk, Michael Bleekemolen, Jos Verstappen, Tom Coronel en Christijan Albers. Het Nationaal Autosport Monument is een initiatief van een groep oud-coureurs, managers en journalisten. Aanleiding was het verongelukken van de 24-jarige, talentvolle coureur Marcel Albers. Hij kwam om het leven in 1992 tijdens een race om het Brits Formule 3 kampioenschap op Thruxton in Engeland. Door dit trieste ongeval realiseerden de initiatiefnemers zich hoe belangrijk het is om personen die Nederlandse autosportgeschiedenis hebben geschreven, of dat nog steeds doen, in herinnering te houden.
 
Vanmiddag
Bij de onthulling vanmiddag van de namen van Jeroen Bleekemolen en Robert Doornbos was onder meer de vader van Marcel Albers aanwezig. Ook Michael Bleekemolen (de vader van Jeroen) en Gijs van Lennep bevonden zich onder de aanwezigen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet