Benelux Racing League

BRL: Fanzonely voorop in populaire BRL Light klasse

480_zolder-tgp-2008m-overdi

Team Fanzonely komt met vier BRL Lights in actie tijdens het veelbesproken A1GP weekend op Zandvoort. Naast vaste waarden Maarten Overdijk en Niels Hartvelt nemen ook Simon Knap en Christian Dijkhof plaats in Fanzonely’s Lights.

Tekst en foto: PR

Klassementsleider Niels Hartvelt zag in Zolder zijn voorsprong in het kampioenschap slinken, maar beleefde een zeer geslaagde test op het Zandvoortse duinencircuit afgelopen weekend. “We hebben met onze test weer stappen gemaakt. Ik ben klaar om te winnen dit weekend”, vertelt Hartvelt.

Jonge talenten
Ook Fanzonely Jong Talenten Maarten Overdijk (zie foto) en Simon Knap nemen weer beide deel aan het grootste Nederlandse autosportevenement. Waar Overdijk zijn ingezette stijgende lijn door wil trekken, gaat Knap wederom voor het podium. Nieuweling is Christian Dijkhof, bekend van KingCap Racing uit de Volkswagen Endurance Cup. Ook hij testte afgelopen weekend voor Fanzonely. Met steeds snellere tijden hoopt hij tijdens zijn debuutweekend de aansluiting te vinden.

Aantrekkelijke klasse
De strijd in het BRL Light kampioenschap gaat al drie jaar, met een onderbreking vorig jaar, tussen routinier Marijn van Kalmthout en de coureurs van Fanzonely. Jong Talenten Francesco Pastorelli en Dick Freebird gingen Niels Hartvelt voor. Ook dit seizoen zijn de verschillen miniem, wat de BRL Light niet alleen voor de teams maar ook voor toeschouwers jaar na jaar een zeer aantrekkelijke klasse maakt. Bewijs is ook het groeiende animo onder coureurs. Komend weekend rijden er ongeveer 18 BRL Lights. Geruchten over de vorm van de klasse volgend jaar en de rol van Fanzonely hierin worden voorlopig door teameigenaar Ruud Hartvelt ontkend: “Fanzonely maakt zich sterk voor de klasse, die volgend jaar met een serieuze raceauto en competitief veld voor het nodige spektakel zorgt. We hebben wel plannen hoe dat er uit zou kunnen zien, zeker met het oog op jong talent, maar het is te vroeg om daar concrete uitspraken over te doen.”

Fanzonely wordt ondersteund door Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association. Meer info: www.jong-talent.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet