Diversen

Div: Racefans welkom bij eerbetoon aan Jeroen Bleekemolen en Robert Doornbos

Morgen, dinsdag 30 september, vindt er om 13.30 uur een feestelijke onthulling plaats bij het Nationaal Autosport Monument op Circuit Park Zandvoort. Op het monument, dat naast de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort gesitueerd is, zullen twee nieuwe namen onthuld worden. Dit maal zien Jeroen Bleekemolen en Robert Doornbos hun naam pronken tussen nationale autosporthelden als Gijs van Lennep, Rob Slotemaker, Jan Lammers, Arie Luyendijk, Michael Bleekemolen, Jos Verstappen, Tom Coronel en Christijan Albers.

Het Nationaal Autosport Monument is een initiatief van een groep oud-coureurs, managers en journalisten. Aanleiding was het verongelukken van de 24-jarige, talentvolle coureur Marcel Albers. Hij kwam om het leven in 1992 tijdens een race om het Brits Formule 3 kampioenschap op Thruxton in Engeland. Door dit trieste ongeval realiseerden de initiatiefnemers zich hoe belangrijk het is om personen die Nederlandse autosportgeschiedenis hebben geschreven, of dat nog steeds doen, in herinnering te houden.

monument_5996

Prestaties
De naam van een coureur verschijnt niet zomaar op het Nationaal Autosport Monument. Uitsluitend coureurs die op internationaal niveau uitstekend gescoord hebben (zoals het scoren van Formule 1 punten, winnen van internationale kampioenschappen, of een zege tijdens bekende klassiekers als Le Mans) zullen worden opgenomen in de erelijst. Een kleine twee jaar geleden werden de namen van Duncan Huisman, Charles Zwolsman jr. en Christijan Albers op het monument bijgeschreven (zie foto).

Racefans welkom
Dinsdag 30 september is de eer dus aan Jeroen Bleekemolen en Robert Doornbos. Beide coureurs van A1 Team Nederland zullen samen met Jan Lammers aanwezig zijn bij de onthulling. Racefans zijn welkom om de feestelijkheden bij te wonen, de coureurs te feliciteren en natuurlijk om een handtekening te vragen. Om 13.30 uur zullen de namen op het monument onthuld worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet